Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Монтаж мембранної покрівлі: кріплення і з'єднання швів

Єдине, що потрібно для укладання мембранної покрівлі, - це спеціальна машина для з'єднання швів.

Способи з'єднання швів

Найпоширенішим і надійним є зварювання швів гарячим повітрям (для чого і потрібне спеціальне обладнання). У зварювальній машині підтримується необхідна температура, тиск і рівномірність розподілу зварювання по шву. У місцях отворів, кутів, вигинів застосовується ручне зварювання, оскільки машина там не пройде.

Варто зазначити, що на сайте компании предоставлена інформація про технології проведення монтажу мембрани.

Другий спосіб більш швидкий і простий. Але, на жаль, менш якісний. Шви склеюються двосторонньою склеюючою стрічкою. В основному, такий спосіб підходить для мембран, виготовлених на основі синтетичного каучуку.

Способи монтажу

Існує три способи кріплення мембранної покрівлі до основи даху:

  1. баластовий;
  2. клеєний;
  3. механічний.

Баластовий спосіб

Він підходить для плоского даху. Мембрана просто лежить на основі і кріпиться тільки по периметру даху з торцевих сторін. А баластовим даний спосіб називається тому, що щоб уникнути руху мембрани вона повинна лежати під баластом. Баласт повинен бути розміщений на покрівлі таким чином, щоб його вага на 1 м. кв.  становив не менше 50 кг.

Як баласт може застосовуватися будь-який матеріал, яким можна накрити покрівлю по всій площі: плитка, щебінь великих фракцій, блоки і т. д.

Ви запитаєте: «Це ж яка дах витримає таке навантаження?!», а ми відповімо: «Тільки дах з міцною кроквяною системою і суцільним обрешетуванням».

Механічний спосіб

Він використовується в тих випадках, при яких додаткове навантаження на покрівлю є неможливим. У цих ситуаціях в якості покрівельного покриття застосовуються мембрани ПВХ і ТПО. Матеріали кріпляться спеціальними саморізами в місцях швів.

Клеєний спосіб

Мембрана приклеюється до основи даху. Даний метод кріплення застосовується на складних дахах (наприклад, шатрові дахи). Полотна зварюються між собою і приклеюються до основи спеціальним монтажним клеєм.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь