Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати зимові шини?

З настанням перших заморозків кожен автовласник замислюється про зміну комплекту літньої гуми на зимовий варіант. 

У чому ж відмінність зимової гуми від літнього комплекту? Якими параметрами повинні володіти зимові шини?

У структурі гуми, з якої зроблені зимові шини, присутні елементи, що додають їй м'якість. Внаслідок цієї обставини зимовий комплект стійкий до морозів, не твердне при низьких температурах. На відміну від літнього варіанту, на зимових шинах поглиблений контур протектора, що забезпечує своєчасну зупинку автомобіля на зимовій дорозі. Придбати зимові шини ви можете тут за приємними цінами.

Підходящий час  для заміни гуми

Восени починається похолодання, температура повітря знижується. Приблизно при позначці в +4 градуси Цельсія поїздки на автомобілі з літніми шинами стають небезпечними для життя і здоров'я. В цей час і рекомендується змінити комплект гуми.

Види зимових комплектів шин

Різноманітними підприємствами виробляються три види зимових шин:

  1. шиповані;
  2. фрикційні;
  3. всесезонні.

Шипована гума наділена виробником спеціальними шипами, за допомогою яких досягається зчеплення шин з дорогою, покритою льодом. Така гума служить гарантією безпеки на зледенілих трасах. Слід враховувати, що на сухій асфальтовій дорозі зчеплення зменшується. Тому шипована гума найкраще підходить для регіонів з холодною морозною зимою.

Фрикційна гума підходить для поїздок на сухій асфальтовій дорозі в зимовий час. При їзді на зледенілих дорогах фрикційна гума програє шипованому варіанту. Фрикційним шинам притаманні допоміжні межі зчеплення, отримані за рахунок різних видів прорізів. Такі шини використовують при поїздках в межах міста, де всі дороги взимку вичищені.

Всесезонні шини можна використовувати протягом усього року, але не слід забувати, що така гума хороша тільки в умовах не морозної зими. Температура повітря -15 градусів Цельсія є критичною оцінкою у використанні всесезонної гуми. У нашій країні, в основному, їздити на такій гумі можна лише ранньою осінню або пізньою весною.

При підборі комплекту зимової гуми необхідно враховувати не тільки кліматичні умови, а й типорозмір шин. У разі установки шин не рекомендованого типорозміру, виробник знімає гарантію збереження ходових якостей автомобіля.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь