Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Все про листкове тісто

Багато людей просто обожнюють різну випічку з листкового тіста: круасани, тістечка, листкові вушка, слойки з різними начинками і т. п. Сьогодні ми дізнаємося, які основні інгредієнти входять до складу листкового тіста, і які існують його різновиди.

Отже, як правильно, до складу листкового тіста входить борошно, вода, сіль, маргарин або масло. Таке тісто вибагливе і вимагає до себе великої уваги і точних пропорцій. Залежно від використовуваних інгредієнтів виділяють класичне і спрощене листкове тісто. Приготування класичного тіста - процес витратний і трудомісткий. Придбати листковий пиріг оптом ви можете за даним посиланням.

Тісто замішується з води і борошна. У нього потім додають порізане тонкими шматками холодне вершкове масло. Якість класичного тіста безпосередньо залежить від кількості шарів. Середній показник якісного тіста складає 140 шарів. У рідкісних випадках їх число доходить до 240 шарів.

Як досягти такого приголомшливого результату? Не можна сказати, що все просто і швидко. Доведеться постаратися. Основне тісто розкочується рівним шаром, в центр кладуть шматок охолодженого масла. Масло накривається краями тіста з усіх боків і починається процес розкочування. Потрібно розкачати прямокутник. Потім його необхідно скласти втричі, тобто середина пласта накривається спочатку лівою його третьою частиною, потім правою і все ще раз складається вдвічі.

Після цього тісто необхідно покласти на холод. Через деякий час тісто знову розкочується і складається, як описано вище. Всі етапи необхідно повторити 4-5 разів. Головне не забувати ставити тісто на холод, щоб уникнути злипання шарів.

Якщо вас цікавлять готові листкові пироги, то радимо перейти сюди вже зараз.

Особливий ніжний смак листковому тісту надає вершкове масло, тому перед приготуванням перевірте його термін придатності. Обробляти листкове тісто треба гострими ножами. Під час випікання листкового тіста не слід часто відкривати духовку. Тісто може осісти, вироби не піднімуться і будуть плоскими.

Більш того, не рекомендується змащувати краї листкового тіста яєчним жовтком. Це також сприяє зменшенню його об'єму. Для щільного з'єднання країв, можна скористатися виделкою або змастити краї водою. Оптимальна температура для випікання кондитерських виробів з листкового тіста не перевищує 200 градусів. Чітко слідкуйте за часом випікання. Щоб тісто було рівним, при випіканні проколіть верхні шари тіста виделкою.

Використовуючи готове листкове тісто, також слід виконувати ряд правил. Як правило, готове листкове тісто продається в замороженому вигляді, отже, перед приготуванням його необхідно розморозити. Найкраще, якщо пласти будуть розморожувати окремо приблизно по 20 хвилин. Після чого кожен шар тіста треба змочити водою. Потім всі пласти з'єднуються і з'єднати в один загальний пласт. Слід дотримуватися напрямку розкочування тіста. Напрямки рухів повинні бути наступними: справа наліво, в протилежному напрямку, зверху вниз і навпаки.

Пам'ятайте, що заготовки виробів треба робити більшого розміру, оскільки тісто при випіканні зменшується в розмірі. Сформовані вироби перед випічкою слід помістити в холодильник на 15-20 хвилин. В такому випадку можна уникнути деформації тіста. Також пам'ятайте, що випікаючи листкові вироби не треба змащувати деко олією, достатньо змочити його водою. Якщо у вас залишилося багато залишків листкового тіста, їх можна загорнути у фольгу і покласти в холодильник до наступної випічки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь