Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Конструктивні особливості вертикальних резервуарів

Існує кілька типів вертикальних циліндричних резервуарів. Ділять їх відповідно до конструктивних особливостей. Перш за все це РВС 1000 та інші види зі стаціонарним дахом. Застосовуються вони для зберігання нафтопродуктів, які мають низьку летючість. Спеціальними пристроями, призначеними для уловлювання легких фракцій або газовою обв'язкою додатково оснащують такі резервуари в тому випадку, якщо необхідно зберігати легкозаймисті або більш леткі продукти.

Обладнані понтоном резервуари, які мають стаціонарний дах - це другий тип. У них можна зберігати продукти, які легко випаровуються. Спеціальним понтоном на поверхні рідини знижують швидкість випаровування, а отже, і втрати продукту. У вертикальному резервуарі понтон - дископодібний жорсткий пристрій, який покриває не менше дев'яносто відсотків площі поверхні рідини. Розміщується понтон на поверхні нафтопродукту всередині ємності. Якщо вас цікавить виготовлення та монтаж резервуарів, то радимо перейти за даним посиланням.

Ті резервуари, які мають плаваючий дах  - це третій тип. З поверхнею продукту контакт даху в робочому положенні повинен бути повним. Воду, яка потрапляє з атмосфери на поверхню резервуара відводять через передбачений в конструкції даху відвід або стік. Втрати при випаровуванні продукту в таких резервуарах також виходять меншими.

Всі конструкції резервуарів включають в себе кілька складових. Це стінка, яка має люки і патрубки, дах, окрайок днища, опорне кільце і каркас даху, кільця жорсткості і анкерне кріплення стінки. Понтон, плаваючий дах, настил стаціонарного даху, центральна частина днища - огороджувальні конструкції.

Згадана вище газова обв'язка - особлива система газопроводів, яка з'єднує газозбірник і порожній простір усередині резервуара. Невелика видаткова ємність виконує роль газозбірника. Пари з основного резервуара відводяться туди. Утворюються пари над поверхнею нафтопродуктів в основному при нагріванні в денний час. Назад в резервуар вони повертаються при охолодженні вночі. Втрати від випаровування істотно скорочуються при використанні газової обв'язки. Розмір газозбірника визначається перепадом температур, площею випаровування і розміром основної ємності.

Також в резервуарах може застосовуватися установка, призначена для уловлювання легких фракцій. Вона відбирає пари легких фракцій, які виділяються з нафтопродуктів, а також підтримує оптимальний тиск всередині ємності.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь