Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Баночне харчування: всі за і проти

Ця стаття присвячується всім мамам, які хочуть найкращого для свого малюка, але через велику кількість інформації на сайтах, форумах і в соцмережах губляться і не знають, як зробити правильно. Сьогодні ми будемо зважувати всі «за» і «проти» дитячого баночного харчування.

Згадую себе під час навчання в медичному коледжі і університеті. Нам, недосвідченим і юним, які тільки починають медикам всі викладачі розповідали, що дитяче банкове харчування - найкраще, так як воно проходить багатоступінчасті перевірки якості, воно найбільш збалансовано за складом, і продукти для такого харчування відбираються найякісніші і корисні. У мене не було ні найменшої тіні сумніву, що так і є. Потім я сама стала мамою і зрозуміла, що дитяче харчування - різне. Нові марки, в тому числі і дитячі, з'являються на полицях магазинів постійно. Наприклад, дуже популярне дитяче харчування Nestle. Коли занадто великий асортимент продукції, ми отримуємо плюси у вигляді конкуренції, але мінуси в якості. Тому до вибору дитячого харчування потрібно підходити з усією відповідальністю.

Всі марки дитячого харчування діляться на вітчизняні та зарубіжні. Дитяче харчування з-за кордону буде коштувати дорожче, так як у вартість закладені витрати на логістику. Тому тут закон «дорожче - значить якісніше» не працює, так як наше харчування за якістю може бути не гірше, а може бути і краще. Просто ціна не підвищується за рахунок того, що виробництво знаходиться в Україні.

Реклама. Чим більше розрекламована марка, тим більше коштів вкладено в цю саму рекламу, що теж відбивається на ціні. Подумайте, чи є сенс переплачувати за кожну одиницю товару 5-10 рублів тільки тому, що марка на слуху? Вибирати харчування потрібно не розрекламоване, а перевірене сотнями і тисячами батьків. Зараз дуже багато залишають відгуки на різних сайтах, і, прочитавши цю інформацію, можна визначитися з покупкою.

У виборі дитячого харчування важлива упаковка. З баночок зручніше годувати і простіше розігрівати, але скло коштує дорожче тетрапак. Транспортувати скло складніше, тому що така упаковка може розбитися. А зберігання в обох упаковках відповідає всім нормам, так навіщо платити більше? Єдиний мінус - в тетрапаках вибір овочевого дитячого харчування зовсім маленький.

Всі діти різні: один малюк буде уплітати брокколі за обидві щоки, а інший закриє рот і не відкриє його, поки баночка із зеленою субстанцією буде перед очима. Тому смакові якості залежать не від марки, а від смаків маленького гурмана. Але обов'язково потрібно звертати увагу на склад: готовий продукт повинен складатися тільки з натуральних інгредієнтів, в його складі не повинно бути солі і допустимо лише невелика кількість цукру. На даний момент всі фірми, які займаються виробництвом дитячого харчування, проходять дуже суворий контроль якості, в продуктах немає ГМО, барвників, ароматизаторів, консервантів. Різниця лише в тому, наскільки якісні продукти використовують, і наскільки добре і правильно харчування на етапі виробництва збагачене необхідними вітамінами і мінералами, потрібними для правильного росту і розвитку дитини.

Мій паззл склався: те, що говорили викладачі як незаперечну істину, і те, що я сама дізналася, почула і прочитала, - абсолютно відповідає істині. Баночне харчування не тільки якісне, а й смачне і корисне. Тому моя перша дитина виросла на харчуванні промислового виробництва, друга якраз в процесі поглинання цих самих пюре. До того ж я економлю час на готуванні, щоб більше часу було на спілкування з дітьми.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь