Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Про італійську пасту: історія і види

Паста - один з найдавніших продуктів харчування. Багато хто плутає італійську пасту зі звичними для нас макаронами. Взагалі, якщо говорити про подробиці приготування кожного продукту, то з упевненістю, можна сказати, що це абсолютно різні страви, що готуються за різними рецептами.

Італійська паста користується популярністю у багатьох українців. Без неї не обходиться жодне меню італійських ресторанів в нашій країні.

ЩО ТАКЕ ПАСТА?

В європейських країнах пастою називають продукт, приготований з тіста, шляхом змішування двох основних складових: вода і борошно. Є чимала кількість різновидів такого продукту, наприклад, відомі в Україні макарони. Але не варто їх плутати з пастою. Придбати справжні італійські макарони можна тут.

В Італії пасту виготовляють з твердих сортів пшениці, які містять невелику кількість крохмалю. Продукти з твердих сортів легко засвоюються в організмі людини. Паста зберігає в собі величезну кількість різноманітних вітамінів.

На відміну від пасти, макарони найчастіше виготовляють з борошна і яєць. Отже, ціна макаронів істотно менше. Такі макарони, не те що корисні, а в якійсь мірі навіть шкідливі, бо впливають на набір жирової маси. Але як показує практика, в Україні виготовляють макарони з склоподібної борошна з додаванням твердих сортів, що істотно позначається на користь і якість продукту.

ІСТОРІЯ ВИНИКНЕННЯ ПАСТИ

З появою пасти пов'язана велика кількість різних легенд і міфів. Одні кажуть паста є споконвічно італійським продуктом, інші ж вважають, що пасту вперше завіз мандрівник Марко Поло.

В Італії паста вважається корінним продуктом, отже, саме тут виробляють найякіснішу пасту. Раніше цей продукт використовувався виключно в Італії, але з одинадцятого століття його стали експортувати в різні країни.

Спочатку про пасту мало хто знав, а через пару століть, про неї дізналася вся Європа.

ВИДИ ПАСТИ
В даний час складно сказати, скільки насправді існує різновидів пасти. Ось одні з найпопулярніших:

✔ Манікотті - паста у вигляді трубочок з різною начинкою. Незважаючи на розміри, блюдо легке і поживне.

✔ Букатіні - Довгі, товсті спагетті, в середньому 20-30 см. Подаються в масні соусі.

✔ Конкільє - через форми нагадують черепашки. Має велику різновид квітів, як правило, фарбуються натуральними барвниками.

✔ Ротіні - Паста у вигляді спіралі, в основному її подають в томатному соусі.

✔ Тортелліні - макарони у вигляді довгих кілець, подаються з начинкою у вигляді фаршу. Даний вид пасти один вважається найпоширенішим.

✔ Рігатоні - Паста відноситься до короткого сорту, зроблена у вигляді товстеньких рифлених трубочок. При варінні не розварюється, а збільшується в розмірі. Подається з густим соусом, в салатах і запікається.

✔ Каннеллоні - Паста у вигляді циліндра, фарширована м'ясом і грибами, з додаванням томатного соусу.

✔ Паккер - Трубочки великих розмірів, часто фарширують різною начинкою, подають в соусі, а також з грибами.

✔ Тортільоні - Паста у вигляді тугих спіральок, виготовлена ​​з рідкісного сорту твердої пшениці, схожа з рігатоні, однак вона має велику довжину. До неї не готують складні соуси, може використовуватися в салатах.

✔ Лінгвіні - Трохи сплюснута паста, як локшина і трохи довше, ніж спагетті. У перекладі з італійської означає "язички". Подаються з песто, грибами, морськими продуктами, куркою.

На закінчення, можна сказати, що паста - це досить смачний і корисний продукт. Незважаючи на його високу вартість вона досить популярна і затребувана в усьому світі. Незважаючи на це в Україні більшість людей, можливо, і не знаю про пасту, а може, просто жаліють на неї гроші. Адже в порівнянні зі звичайною локшиною, ціна у неї колосальна.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь