Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

На що звернути увагу при виборі газонокосарки?

Доглянута дача - це в першу чергу доглянутий газон. Звичайно, можна взяти ручну косу і скосити всю траву дочиста, але без особливої ​​вправності за цю авантюру навіть братися не варто. Часу і сил вона навіть у досвідченого косаря зажадає порядно. Благо, ми живемо в період прогресу, коли безліч виробників пропонують зручні, мобільні та ефективні газонокосарки, які не потребують особливих навичок. Потрібно лише вибрати правильну.

Види газонокосарок
Всі відомі бренди випускають газонокосарки двох видів:

  1. бензинові
  2. електричні, що працюють від мережі або від акумуляторів

При виборі газонокосарки фахівці рекомендують, перш за все, спиратися від поставлених цілей, розмірів самої ділянки і трави, яка на ній виростає, щоб оцінити можливості обладнання. Адже на ділянці можуть зустрічатися ухили або пагорби, доріжки з плитки і багато іншого, що вимагає особливого підходу. Тому для кожної ділянки краще підбирати оптимальний тип косарки. Великий вибір газонокосарок є тут: https://budcraft.ua/vse-dlya-sada/sadovaya-tehnika/gazonokosilki/.

Існують наступні типи газонокосарок:

  1. ручної триммер;
  2. бензокоса;
  3. мотокоса;
  4. коса механічного типу;
  5. самохідна сінокосарка.

На сьогоднішній день на ринку садової техніки можна зустріти безліч моделей виробництва Франції, Німеччини та Італії. Саме виробники цих країн задають основний вектор розвитку садового обладнання.

Яка газонокосарка краще?
Вибираючи між бензинової і електричної косаркою, потрібно враховувати якість ділянки і віддаленість від електромережі. Якщо ділянка невелика площі (до 15 кв.м.), краще звернути увагу саме на електричні моделі. Якщо ж ділянка великого розміру (більше 50 кв.м.) з деревами і доріжками, які будуть заважати руху устаткування з електрошнуром, краще придбати косарку, що працює на бензині або від акумуляторів. Звичайно ж, найбільшою популярністю при невеликому обсязі робіт зараз користуються акумуляторні косарки формату «зарядив і готово». Сучасні косарки працюють безперебійно близько 60-80 хвилин. За цей час можна легко обробити 5-6 соток.

При виборі кращої газонокосарки необхідно звертати увагу на такі фактори, як:

  1. Обсяг і матеріал збірника трави. Травосборник може бути виконаний з пластика, тканини або бути комбінованого типу. Тканина легше, а пластик легше чистити: його можна в будь-який момент помити і працювати далі. Межа травозбірника в побутових моделях косарок становить не більше 40 літрів. При цьому слід враховувати і те, що вага обладнання при повному баку значно збільшується.
  2. Тип. Бензинові або електричні моделі підбираються залежно від якості рослинності (м'яка або жорстка трава) і її обсягу: перші зазвичай могутніше, другі - зручніше.
  3. Потужність. Потужність мотора впливає на швидкість косіння, тривалість безперервної роботи і те, наскільки густу траву подужає косарка.
  4. Вага. Показник актуальний, коли ділянку великий косарку потрібно носити з місця на місце. У будь-якому випадку, зовсім вже невагомих газонокосарок не буває.
  5. Зручність користування. Залежить від якості управління косарки, висоти ручки та іншої ергономіки. Наприклад, є моделі, в яких ручку можна відрегулювати по зростанню. Важливий фактор - плавність ходу, яка залежить від якості коліс. На бюджетні моделі встановлюють зазвичай бронзові втулки, на більш дорогих моделях зустрічаються підшипники голчастого типу.
  6. Додаткові функції. Наприклад, наявність мульчирующего комплекту для добрива газону подрібненої тільки що скошеною травою або бокового викиду.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь