Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Айфон не включається і не реагує (IPHONE X, XS, XS MAX, XR, 8, 8 +, 7, 6S, 6, 5S, 5)

При виникненні ситуації, коли айфон не включається і не реагує на натискання клавіш, не потрібно панікувати і бігти в сервіс. Можливо з несправністю вдасться впоратися своїми силами, може просто розрядився акумулятор. Нескладні поради допоможуть розібратися в ситуації, знайти правильне рішення.

ЩО РОБИТИ, ЯКЩО НЕ ВКЛЮЧАЄТЬСЯ IPHONE - ПЕРЕВІРЯЄМО СТАН АКСЕСУАРІВ
Розглянемо ситуацію, коли айфон не включається, але показує, що заряджається. Причиною цього може стати практично нульовий рівень заряду. Швидка втрата енергії відбувається при довгому впливі на гаджет високих або навпаки низьких температур. Його потрібно занести в приміщення, дати 15-20 хвилин, щоб зігрівся або охолов, потім підключити до зарядного пристрою. Через 20 хвилин можна натиснути клавішу живлення, повинен з'явитися значок батареї або блискавки. Цей сигнал говорить про те, що все в порядку. Залишається тільки дочекатися закінчення процесу.

Можлива інша ситуація, коли айфон не включається навіть на зарядці. Причини:

  1. Несправність зарядного пристрою. Може бути поламаний кабель, вийшов з ладу блок живлення.
  2. Забруднення роз'єму. Поступово він заповнюється пилом, сміттям, які перешкоджає нормальному контакту.
  3. Використання неоригінальних аксесуарів. У підроблених елементів часто менше потужність, їх застосування призводить до виходу з ладу внутрішніх компонентів.

Іноді айфон не включається через знос акумулятора, але при цьому показує, що заряджається. Якщо батареї більше 3-4-х років, ймовірно вона виробила свій ресурс, підлягає заміні. Про цю необхідність говорять кілька ознак:

  1. гаджет несподівано вимикається;
  2. акумулятор швидко втрачає заряд;
  3. на зарядці буквально через 5-10 хвилин з'являється значок 100%.

Причиною того, що айфон не включається і не реагує на підключення до джерела живлення, часто стає розбовтаний шлейф. В процесі експлуатації він піддається найбільшому навантаженню. Про несправності можна судити по відсутності відповідної інформації при підключенні до мережі. Поступово порушується робота розташованих поруч роз'ємів (мікрофона, навушників). Поламаний шлейф доведеться замінити, якісно і швидко це зроблять в сервісі.

ШУКАЄМО ПРИЧИНУ В «ЗАЛІЗІ»
Приводом для того, що айфон не включається, з'являється чорний екран, може бути апаратний або системний збій. Ці несправності проявляються по-різному:

  1. під час завантаження екран потемнів, зображення пропало;
  2. після перезавантаження дисплей залишається чорним;
  3. гаджет залишається «байдужим» до дзвінків або натискання кнопок;
  4. екран темніє при зверненні до камери.

Причинами такого стану справ стають внутрішні пошкодження в результаті падіння або удару, повна розрядка акумулятора, помилка програми, оновила.

Найпростіше впоратися з проблемним додатком. Щоб завершити його роботу знадобиться три кроки:

  1. Двічі натискаємо клавішу Home.
  2. Переконуємося, що це саме те «неблагополучний» додаток.
  3. Видаляємо його свайпом з кешу, рухаючи пальцем вгору екрану.

Щоб уникнути повторення проблеми з айфоном, який не включається і переходить в режим чорного екрану, це додаток потрібно перевстановити або видалити. Від зависання камери позбутися буде складніше і перезавантаженням з ним не впоратися. Часто воно обумовлено збоями в «залізі». З цією проблемою краще звернутися в сервіс, наприклад, сюди: https://mr-profi.com/.

Серйозні апаратні несправності часто виявляють себе тим, що айфон не включається, причому навіть на зарядці. До найбільш поширених відносять:

  1. поломка контролера заряду забезпечує подачу енергії до внутрішніх компонентів;
  2. несправність контролера харчування відповідає за коректний запуск телефону;
  3. проблема з внутрішньою пам'яттю зберігає операційну систему.

Усунення цих поломок повинен виконувати кваліфікований фахівець. При ремонті потрібно спеціальне обладнання, оригінальні запчастини. Обійдеться робота недешево, зате на неї буде гарантія.

Іноді проблема з непрацюючим екраном вирішується одним рухом: зняти захисне скло, чохол, поміняти зарядний пристрій, акумулятор. Коли айфон не включається і не реагує на натискання кнопок, почніть з простих маніпуляцій. Якщо вони виявилися марними, подальші дії слід довірити майстру сервісу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


One thought on “Айфон не включається і не реагує (IPHONE X, XS, XS MAX, XR, 8, 8 +, 7, 6S, 6, 5S, 5)

  1. disqus_gM1UE2PCWE

    Якщо щось не выходить, треба в сервіс звертатись. Мені тут https://ilounge.ua/products/dinamik-dlya-apple-iphone-4-kupit-v-kieve змогли відремнотувати динамік в телефоні. Ця компанія давно займається ремонтом Apple, тому має такий великий досвід. Ціни помірні, так що смілово можна звертатись за допомогою.

Залишити відповідь