Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати намет

Збираючись в туристичний похід, слід пам'ятати, що незручний намет може зіпсувати ваш відпочинок. Тому при покупці такого мобільного житла необхідно враховувати певний ряд моментів, адже від нього залежить затишок вашого місця для ночівлі. Ця стаття розповість, як вибрати намет.
Перш за все вам потрібно оцінити, в яких умовах буде використовуватися переносне житло. Якщо ви придбаєте намет, наприклад, на сайті https://unit.kiev.ua/, призначений для професійного альпінізму, і будете використовувати його для звичайних походів, то, швидше за все, ви за нього дуже сильно переплатите і не зможете по достоїнству оцінити всі переваги.

Щоб правильно вибрати намет, необхідно звернути увагу на стійкість його конструкції і зробити оцінку його функціональності. У класі великих наметів найкращими вважаються шатрові, розраховані на чотирьох і більше осіб. Також вони відрізняються хорошою надійністю. Намети на одну-дві особи, як правило, мають форму півсфери або «фургона». Самими непередбачуваними вважаються намети середнього розміру, так як їх виробники дуже часто експериментують з конструкціями і модифікаціями. Що стосується сімейного відпочинку, то для нього найкраще підійдуть намети в формі будиночка. Вони досить стійкі, добре захищають від дощу і вітру, а при установці не вимагають спеціальної підготовки і вправності.

Ще одним важливим критерієм є вага. Необхідно пам'ятати, що намети, зроблені з легкого і одночасно міцного матеріалу, коштують дуже дорого, проте легкість сприяє взяття в похід більшого запасу продуктів. У тому випадку, якщо ви збираєтеся добиратися до місця відпочинку на машині, то вага самої намету не буде грати істотної ролі.

Також щоб вибрати намет, необхідно враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Зазвичай це ущільнений капрон. Виглядає він, як тканина, прошита дрібними квадратиками. Капрон досить міцний і добре «дихає».

Стійки для наметів найчастіше виготовляють з алюмінієвих трубок або склопластику. Останні не мають гарну гнучкістю, тому використовуються в недорогих наметах.

Незалежно від ціни і якості, вибрати намет необхідно таким чином, щоб тент не стикався зі стінками, він повинен бути пружним і натягатися рівномірно без провисання і складок.

Як намети для турпоходу краще не купувати модель великих розмірів, а віддати перевагу кільком маленьким. Найбільш підходять намети в формі «фургона», так як така модифікація найбільш добре пристосована як для розміщення на нічліг людей, так для зберігання речей і продуктів. Якщо необхідно вибрати намет для поїздки на автомобілі, то в такому випадку підійде форма шатра.

Для подорожей в екстремальних умовах вибирають дорогі і надійні намети. Як правило, вони добре утеплені, а їх скати і стінки знаходяться у вертикальному положенні, крім того, тент дозволяє створити так званий «вестибюль» для зберігання спорядження.

Наостанок варто сказати, що дана стаття є лише коротким оглядом основних конструкцій і функцій наметів, які слід врахувати при виборі намету. Щоб вибрати намет, рекомендуємо відвідати два-три магазини туристичного спорядження, де можна буде розглянути всі запропоновані моделі і уважно їх вивчити.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь