Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Де можна оформити технічний паспорт на будинок?

Щоб почати здійснювати операцію з нерухомістю, необхідно з'ясувати, як отримати технічний паспорт на будинок в БТІ. Документ можна оформити, звернувшись в організацію за місцем проживання.

Потрібно враховувати, що замовити паспорт бти на дом зможе тільки законний власник приміщення. Закон дозволяє передоручити процедуру оформлення довіреній особі. Для цього буде потрібно підготувати документ, що регламентує факт передачі прав. В якості такого документа виступає довіреність. Вона повинна бути оформлена нотаріально.

Розбираючись, де взяти документ, потрібно враховувати, що особисте звернення в БТІ вимагає наявності великої кількості вільного часу.

Щоб заощадити час, людина може замовити техпаспорт через інтернет. Для цього потрібно зайти у відповідний розділ на спеціалізованому сайті і заповнити онлайн форму. Експерти рекомендують додати до заяви копії правовстановлюючих документів. Це дозволить прискорити процес розгляду. Коли звернення буде відправлено, з заявником зв'яжуться. Для цього представник БТІ подзвонить за вказаним телефоном. Замовити техпаспорт в БТІ нескладно. Однак далеко не всі громадяни представляють, як буде здійснюватися оформлення документа. Щоб паспорт надали співробітник БТІ повинен відвідати будинок. На місці відбудеться огляд житлового приміщення і господарських будівель. В результаті здійснення діяльності повинен бути створений план будівлі.

Якщо будинок зводився з порушенням технологій, або було здійснено незаконне перепланування, в наданні паспорту буде відмовлено. У цій ситуації треба буде пройти технічну експертизу.

Під час її проведення будуть зафіксовані всі наявні порушення, допущені під час перепланування. Оформити технічний паспорт вдасться тільки після того, як будуть усунуті всі наявні недоліки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь