Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Підгодівля плодових дерев мінеральними добривами

Кожен садівник хоче отримати зі своєї ділянки такий урожай фруктів і ягід, щоб не тільки на літо вистачило, але і на весь наступний рік. Для цього необхідно забезпечити деревам правильний і хороший догляд. Одним з головних елементів догляду є удобрення плодових дерев. Удобрюючи рослини, можна не тільки збільшити врожайність в кілька, а й зробити рослина витривалішими, підвищити його стійкість до холодів і хвороб.

1. Азотні.

Азотні добрива необхідні деревам, але застосовувати їх слід дуже акуратно, уважно прочитавши інструкцію із застосування і чітко дотримуючись їй. Азот міститься в сечовині, аміачній селітрі, сульфаті амонію та інших.

Вносити такі добрива, придбати які можна за посиланням: https://makosh-group.com.ua/ru/production/produktsiya/mineralnye-udobreniya/, в грунт, досить просто, адже вони характеризуються високою рухливістю і хорошою розчинністю. Зазвичай їх вводять у вигляді водного розчину або розсіюють по поверхні землі. Якщо ви вибрали другий варіант, то речовину необхідно відразу злегка закопати в землю, інакше вона пропаде.

2. Калійні.

Такі добрива наситять дерево різними необхідними йому мікроелементами і вітамінами, що підвищить витривалість рослини, підвищить врожайність. Не можна забувати, що калійні добрива потрібно розбавляти залізом або цинком.

До найпоширенішим добрив цього виду відноситься сірчанокислий калій. Фахівці рекомендують змішувати калійні і фосфорні добрива. Вони прекрасно доповнюють один одного.

3. Фосфорні добрива.

Допомагають деревам пережити різні кліматичні зміни. Так, дерево, яке підгодовували фосфором, відмінно перенесе морози, перепади температур і посуху. Вводять такі добрива глибоко в землю, щоб корінню було легше засвоїти поживні речовини. Найбільше фосфорних добрив потребують молоді деревця, так як вони стимулюють ріст і розвиток кореневої системи, сприяють наростанню зеленої маси. Також рекомендується наситити грунт калійно-фосфорними добривами до висадки саду. Їх має вистачити на кілька років вперед.

Алгоритм підгодовування

1. Перша підгодівля.

Здійснюється навесні, в 2 половині березня. У цей час необхідно наростити листя у дерев, для чого відмінно підходять азотовмісні підгодівлі. Використовуйте тільки ті добрива, які будуть легко і швидко поглинені рослиною. Відмінно підійдуть аміачна селітра і сечовина, розчинені у воді. До цього складу можна додати фосфорні та калійні добрива.

2. Друга підгодівля.

Головною метою другої підгодівлі є поліпшення зав'язування плодів. Зазвичай використовують добрива з додаванням калію, фосфору й азоту. Вносити підгодівлі потрібно за тиждень до появи перших квіток.

3. Третя підгодівля.

Приблизно через 2 тижні після початку цвітіння відбувається третя підгодівля. Потрібно вносити комплексні добрива, як і в попередніх випадках.

4. Четверта підгодівля.

У другій половині червня зазвичай проводиться остання підгодівля. Головна її мета -збільшити кількість плодів. Необхідно внести приблизно 10-15% від річної норми фосфорних, азотних і калійних добрив.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь