Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вивчіть переваги і недоліки веб і завантажуваних додатків

Багато компаній вважають за краще пропонувати як власні програми, так і веб-додатки своїм клієнтам, але що краще?

Нижче наведена додаткова інформація про сильні та слабкі сторони нативних додатків і веб-додатків, щоб ви могли вибирати, що пропонувати своїм клієнтам, а що використовувати самостійно.

Нативні програми: плюси і мінуси

Оригінальний додаток зберігається на самому пристрої, і хоча більшість людей краще знайомі з переглядом і завантаженням нативних додатків, розробник не може гарантувати, що кожен користувач буде використовувати одну і ту ж версію програми в будь-який час.

плюси:

  1. Оскільки нативні додатки працюють з вбудованими функціями пристрою, такими як камера, мікрофон, служби визначення місцезнаходження і т.д., з ними простіше працювати і вони працюють швидше на пристрої.
  2. Нативні додатки отримують повну підтримку від магазинів додатків і торгових майданчиків.
  3. Користувачі можуть легко знайти і завантажити програми на свій вибір з цих магазинів.
  4. Оскільки нативні додатки повинні отримати схвалення магазину додатків, для якого вони призначені, користувач може бути впевнений, що додаток безпечно і повністю сумісний з його пристроєм.
  5. Рідні додатки працюють краще, так як розробникам надається SDK і всі інші інструменти для створення додатка з набагато більшою легкістю.

мінуси:

  1. Нативні додатки, як правило, є більш дорогим пропозицією. Це особливо актуально для розробників, які хотіли б, щоб їх застосування було сумісно з декількома мобільними пристроями і платформами.
  2. Вартість обслуговування додатків і оновлення додатків вище для нативних додатків, особливо якщо додаток підтримує більше однієї мобільної платформи.
  3. Процес схвалення власного додатка в магазині додатків може виявитися довгим і виснажливим для розробника і не завжди приводить до успіху.
  4. Користувачі різних мобільних пристроїв можуть використовувати різні версії додатка, що ускладнює не тільки підтримку, але і можливість ефективно спілкуватися, грати в ігри і т.д. з іншими користувачами програми.

Веб-додатки: плюси і мінуси

У порівнянні з нативними додатками, веб-додатки набагато простіше у використанні, тому що кожен може отримати до них доступ в будь-який час, і вони завжди актуальні - розробити для вашої компанії функціональний веб-додаток може компанія по розробці веб застосунків. Однак, знайти веб-додатки не так просто, тому що не існує централізованого сховища веб-додатків для всіх мобільних пристроїв.

плюси:

  1. Веб-додатки набагато простіше підтримувати, тому що вони мають загальну кодову базу на декількох мобільних платформах.
  2. Веб-додатками можна маніпулювати, щоб вони були сумісні з будь-яким старим мобільним пристроєм.
  3. Веб-додатки не вимагають, щоб розробники відправляли свій додаток в будь-який магазин додатків для схвалення. Звичайно, в Apple App Store є список веб-додатків.
  4. Оскільки веб-додатки не повинні бути схвалені ринком додатків, вони можуть бути випущені в будь-який час і в будь-якій формі відповідно до переваг розробника.
  5. Користувачам не потрібно відвідувати магазин додатків для завантаження або оновлення веб-додатків, оскільки найновіша версія завжди завантажується, коли користувач звертається до веб-додатку.

мінуси:

  1. Мобільні веб-додатки мають обмежену область на Вашому пристрої.
  2. Веб-додатки, які підтримують кілька мобільних браузерів, можуть виявитися дорогим пропозицією для розробників, оскільки це збільшує витрати на їх розробку і обслуговування.
  3. Різні користувачі працюють з різними мобільними браузерами. Це може ускладнити ведення записів про їх шаблонах використання, а також підтримку всіх з них.
  4. Користувачі можуть зіткнутися з труднощами при пошуку веб-додатки, оскільки воно не відображається ні в одному магазині додатків.
  5. Оскільки не існує єдиної системи контролю якості для веб-додатків, користувачам не завжди гарантується безпека і захист програми.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь