Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Метод кодування при наркоманії

Питання про кодування при наркоманії нерідко задають лікаря-нарколога родичі, друзі та іноді самі хворі на наркоманію. При цьому вони розуміють під кодуванням швидкий і ефективний спосіб розлучитися з наркотиками і повернутися до тверезого життя.

Прагнення пацієнта швидко вирішити свою проблему, скориставшись допомогою, є одним із симптомів захворювання. Для хворих на наркоманію характерна нетерплячість: пацієнт ні секунди не бажає чекати, вимагає задоволення своїх потреб миттєво.

Але чи можливо лікування наркоманії за аналогією з хірургічною операцією: доктор відрізав - і я одужав? Звичайно, ні. Процедура кодування від наркозалежності застосовується як один з етапів лікування і строго після позбавлення від основних фізіологічних розладів і відновлення задовільного самопочуття. При цьому кодування аж ніяк не є заключним етапом.

Як виглядає правильна схема лікування при кодуванні від наркоманії?

Щоб отримати максимальний ефект і повернутися до нормального життя, пацієнт повинен пройти наступні етапи разом з https://danko.od.ua/kodirovanie-ot-narkomanii/.

  1. Ухвалення факту залежності, усвідомлення бажання позбутися від неї.
    Це найважливіший етап, без якого не вийде досягти успіху. Тільки при бажанні пацієнта лікування буде ефективно. Якщо пацієнт не бажає визнавати наявність проблеми, то можуть допомогти особисті бесіди з психологом або так званий метод інтервенції. При використанні останнього рідні і близькі залежного збираються в одному місці і дають йому зворотний зв'язок про своє бачення проблеми і згубний вплив її на все життя пацієнта.
  2. Позбавлення від фізіологічних розладів.
    Етап займає від кількох днів до кількох тижнів, і без його проведення ефекту від кодування від наркоманії не буде. Слід враховувати, що позбавлення від абстинентного синдрому у багатьох випадках вимагає госпіталізації. При лікуванні амбулаторно ймовірність зриву більше, адже пацієнтові простіше відправитися за новою дозою.
  3. Відновлення організму.
    При вживанні наркотиків пацієнт отримує цілий букет як фізичних, так і психічних проблем. Тому перед процедурою кодування потрібно повернути втрачене здоров'я. Йдеться в першу чергу про зняття гострих станів, таких як безсоння, порушення ЦНС, роботи шлунково-кишкового тракту, запальних процесів.
  4. Кодування.
    Найдієвіший метод підбирається індивідуально лікарем залежно від фізичного та психологічного стану людини, а також наявності протипоказань до кодування від наркоманії.
  5. Реабілітація.
    Абстинентний синдром знятий, проте залишилася залежність психічна. Відомий радянський психіатр Самуїл Жіслін говорив про те, що кинути пити - це не кінець, а початок лікування алкоголізму. Те ж саме можна сказати і про наркоманію: кинути вживати наркотики - це не кінець, а початок лікування. Пацієнта чекає заново соціалізуватися, навчитися протистояти проблемам без зривів, а також переглянути власну систему цінностей. Це дуже непросто, але ми зробимо все можливе, щоб допомогти вам, щоб у вас вийшло.

На етапі реабілітації ми запропонуємо вам підтримуючу медикаментозну терапію, сеанси з психологом, щоб допомогти відновитися вашому здоров'ю і душевному стану. Тривалість етапу реабілітації визначається індивідуально і може становити від декількох місяців до року.

Медичний центр протягом 30 років займається лікуванням і кодування наркозалежних. Завдяки накопиченому досвіду і високої кваліфікації лікарі вибудовують план лікування наркозалежності з урахуванням повного анамнезу пацієнта.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь