Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги бітумної черепиці

Бітумну черепицю часто називають гнучкою і м'якою черепицею. Гнучка черепиця вважається одним з найбільш стійких покрівельних матеріалів. В якості основи такої черепиці служить - склополотно, яке з двох сторін обробляють бітумом. В результаті чого будівельний матеріал виходить гнучким, і тому його так і стали називати. Бітумна черепиця відома своєю міцністю і стійкістю до деформацій. Такі властивості м'якої черепиці широко використовують при монтажі покрівель-куполів, а також дахів, які нагадують цибулини і т. д.

Реалізація бітумної черепиці відбувається у вигляді прямокутних аркушів, при цьому на одній стороні роблять фігурний виріз. Називають даний лист «ґонт».

Обробка бітумної черепиці кам'яною крихтою підсилює її міцність і надійність, а також захищає дах від впливу опадів та  ультрафіолету.

Найпопулярнішими є шість форм листів бітумної черепиці: у вигляді різної величини прямокутників, цегли, луски, сот, дранки і у вигляді ромбів.

Незважаючи на велику кількість переваг, про які можна прочитати за даним посиланням https://www.home-help.com.ua/bitumnaya-cherepitsa/, у бітумної черепиці також є недоліки:

  1. Черепицю неможливо укладати на дах, нахил якого становить менше 12 градусів.
  2. Під гнучку черепицю необхідно використовувати основу з ОСП-плит або вологостійкої фанери, що збільшує вартість даху.
  3. Складно ремонтувати дах через те, що листи м'якої черепиці склеюються між собою і складно визначити пошкоджений лист.

Бітумна черепиця стійка до зовнішніх впливів і не схильна до гниття та іржі. Склополотно для виготовлення черепиці виготовляють зі скляних ниток.

Бітум для покриття скловолокна використовують різний, як оксидований так і СБС-модифікований. У кожного з яких є свої переваги. Посипають черепицю базальтовим гранулятом, щоб посилити її експлуатаційні властивості.

Багато хто вибирає бітумну черепицю через досить легкий її монтаж, однак основа для м'якої покрівлі монтується однаково складно, як і для інших будівельних матеріалів. Також у бітумної черепиці привабливий зовнішній вигляд. Будівельний матеріал досить легкий і легко транспортується на великі відстані.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь