Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вся правда про холодильники: розвінчання міфів

Економія електрики, бажання продовжити термін експлуатації, нав’язані стереотипи — саме такі причини є основою для появи міфів навколо холодильників. Всім відома техніка, яку повсюдно використовують, поступово обростає все новими й новими фактами, велика частина з яких просто вигадана, не має під собою наукових пояснень або викривлена неправильним тлумаченням.

Обережно, після прочитання стати може захотітися купити холодильник Самсунг в Україні та більше не піддаватися загальній паніці. А якщо без жартів, то не такий страшний чорт, як його малюють. Переконайтеся в цьому самі.

Міф № 1: продукти в сучасних холодильниках швидко висихають

Продукти, які зберігаються в техніці нових моделей, швидше псуються, висихають і стають непридатними — так говорить поширений міф. Цікаво, хіба їжа не може втратити свій привабливий зовнішній вигляд всередині старого холодильника. Дійсно, після довгого перебування у прохолодному середовищі, продукти харчування можуть обвітрюватися або підсихати. Але це природний процес, не пов’язаний з сучасними технологіями. Щоб захистити продукти достатньо буде:

  1. обертати продукти в харчову плівку;
  2. зберігати готові страви в закритому посуді, контейнерах;
  3. використовувати поліетиленові пакети.

Міф № 2: обов’язкове розморожування

Один раз в місяць, а то й частіше, наші батьки, а тим більше бабусі, викладали продукти в великі миски й відключали холодильник з електричної мережі. Лід, який намерзає на бічних стінках та в морозильній камері починав потихеньку танути і з-під техніки починали витікати зрадницькі цівки води. Така процедура могла займати цілий день, адже треба не тільки розтопити весь лід, але і вимити після цього холодильник. Саме звідси і пішов другий міф — всі пристрої в обов’язковому порядку треба розморожувати.

Техніка не стоїть на місці. Хтось зустрічав в справних сучасних холодильниках «шуби» льоду і снігу? Завдяки системі NoFrost лід не утворюється на стінках приладу, тому і потреба в розморожуванні відпадає сама собою.

Міф № 3: порожній холодильник споживає менше енергії

З технічної точки зору таке твердження вірне. Але справа не в наповненості відсіків, а в температурі продуктів, які потрапляють всередину. Проста фізика — тепло і холод можуть віддаватися від предмету до предмету. Тому найбільше споживання енергії у холодильника спостерігається якраз в момент первинного охолодження, тобто встановлення єдиної низької температури. Надалі, для охолодження, наприклад, пляшки з мінеральною водою, буде використовуватися холод, що виходить від інших продуктів, а не знову вироблений пристроєм.

Щоб допомогти своєму холодильнику, існує просте правило — місця, звідки холодне повітря потрапляє в камеру не варто закривати пакетами або банками.

Поради для економії

Щоб не перевантажувати свій холодильник і постаратися заощадити на електроенергії, пропонуємо слідувати декільком простим порадам:

  1. Завжди щільно закривати дверцята, щоб якомога менше теплого повітря потрапляло всередину.
  2. Всі продукти повинні бути упаковані, адже волозі не місце в холодильнику.
  3. Свіжоприготовані страви спочатку необхідно остудити до кімнатної температури, а тільки після цього відправляти до холодильника.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь