Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати digital-агентство для просування бізнесу?

Попит, як відомо, народжує пропозицію. Знайти підрядника для створення сайту і його просування сьогодні не проблема: ринок інтернет-послуг переповнений маркетинговими агентствами, веб-студіями і агентствами повного циклу. Але їх ефективність не завжди виправдовує надії замовників.

Як і в будь-якій сфері, в онлайн-маркетингу повно фірм-одноденок, фрілансерів-самоучок і недобросовісних виконавців. Тому ми вирішили розібратися, як вибрати digital-агентство, і склали невеликий чек-лист важливих критеріїв відбору.

Навіщо вашому бізнесу потрібні digital-агентства?

Головний плюс, який має Digital агентство полягає в тому, що воно надає повний комплекс послуг з позиціонування вашої компанії в інтернеті: від створення сайту до управління репутацією вже розкрученого бізнесу.

У таких компаніях пропонують безліч послуг:

  1. розробку будь-якого типу сайту і наповнення його контентом;
  2. технічну підтримку ресурсу;
  3. SEO-просування;
  4. SMM;
  5. контекстну рекламу;
  6. управління репутацією в мережі (SERM);
  7. аналіз конкурентів і розробку стратегії просування компанії і т. д.

По суті, виходячи в онлайн-простір, чітко знаючи, чого ви хочете досягти і маючи достатній бюджет, ви можете взаємодіяти з одним digital-агентством.

При цьому ви зможете:

  1. заощадити на замовленні послуг у різних підрядників;
  2. бути впевненими в результаті;
  3. вибудувати систему взаємодії один раз і не переживати про проблеми з комунікацією в подальшому.

Як вибрати правильне агентство: чек-лист?

Щоб не було нестерпно боляче за втрачений час, гроші і нерви, необхідно уважно вибирати підрядника в digital-сфері. Оцініть його за цими важливими критеріями:

  1. Досвід. Це не означає вік. Досвід агентства оцінюється його портфоліо та успішними кейсами, а не роками існування. Уважно вивчіть, якими проектами займається компанія - чи подобаються вони особисто вам? Також зверніть увагу на сайт самого агентства. Він повинен бути сучасним і містити актуальну інформацію про послуги.
  2. Ніша бізнесу. Займалася компанія просуванням за схожою тематикою? Якщо в портфоліо агентства є кілька робіт по темі вашого бізнесу, вам буде набагато простіше пояснити нюанси, прорахувати бюджет і отримати очікуваний результат.
  3. Штат. Коли в компанії працює дві людини «на всі руки майстри» - це привід насторожитися. Перш ніж укласти договір, познайомтеся з співробітниками, які будуть працювати над проектом. Дізнайтеся про їх досвід і кваліфікацію.
  4. Технології та підходи. У розробці або просуванні кожен день з'являються нові алгоритми, вдосконалюється софт. Дізнайтеся, які інструменти буде використовувати агентство в роботі над проектом. Це допоможе зрозуміти рівень експертів і визначити метрики для оцінки результатів роботи.
  5. Репутація. Почитайте відгуки на спеціалізованих форумах, в соціальних мережах. Не соромтеся запитати у клієнтів потенційного виконавця про їхні враження.
  6. Аналіз ціни. Багато агентства пропонують «ціну кращу, ніж у конкурентів». Але потім додають туди непередбачені витрати. Не попадайтеся на виверти маркетологів і уважно вивчіть, що входить в комплекс послуг по даній ціні.

Вибір хорошого digital-агентства - це запорука успішного просування компанії в інтернеті.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


One thought on “Як вибрати digital-агентство для просування бізнесу?

Залишити відповідь