Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як треба вибирати тепловізор

Вибір тепловізора - завдання не таке просте, як могло б здатися на перший погляд. Багато що залежить від того, з якою метою буде використано прилад. Коли мова йде про тепловізори, необхідно обов'язково враховувати наступні фактори:

  1. матрицю;
  2. Діаметр об'єктива;
  3. акумулятор;
  4. Функцію запису відео;
  5. Комбінування зі зброєю.

Матриця в тепловізорах найчастіше може бути двох видів: 384х288 і 640х480. Перший варіант значно знизить вартість, але забезпечить досить вузький кут огляду. А другий варіант обійдеться в рази дорожче, але у мисливця буде більш широкий кут огляду, а також більш детальне промальовування теплових сцен. Придбати професійний мисливський тепловізор, теплоприцел та інші знаряддя для нічного полювання можна за посиланням.

Для максимальної дальності виявлення рекомендується брати тепловізори з об'єктивом в 50 мм і більше. Рівень огляду з боків буде набагато ширше. Також така лінза буде наближати зображення на максимальну кратність. Через це може бути не дуже зручно визначати реальну відстань до цілі. Якщо планується вести полювання в полі або лісовій місцевості і буде потрібно не надто широкий огляд, то краще зупиниться на моделях з діаметром об'єктива в 38 мм. Такі лінзи використовують стартову кратність, тому зображення по дистанції буде майже таким же, як і погляд мисливця. В цілому ж, зі збільшенням діаметра буде рости і контрастність зображень на екрані. Всі лінзи, які мають діаметр понад 50 мм, дозволять виконувати завдання, де більш важливою буде максимальна дальність виявлення.

Тепловізори з вбудованими акумуляторами будуть набагато ефективніше. Також хорошим пунктом буде можливість установки додаткового блоку живлення. Чим могутніше акумулятор, тим довше прилад зможе працювати в активному режимі. Великим плюсом стане можливість застосування режиму енергозбереження, щоб заряд витрачався не так швидко.

Якщо є необхідність в збереженні записів, то краще вибирати пристрої з можливістю запису відео в режимі реального часу. У таких випадках вже є певний обсяг пам'яті, розрахований на безперервну зйомку протягом кількох годин. Цим процесом можна буде управляти зі смартфона. Багатьом мисливцям це буде дуже корисно. Але, якщо не планується користуватися записами, то можна заощадити і вибрати пристрій без цієї опції.

Прилади, здатні комбінуватися з мисливськими рушницями, будуть набагато зручніше. Їх можна буде використовувати в якості тепловізора і прицілу одночасно. Більш того, в них зазвичай передбачена функція лазерного далекоміра. Але в такому разі розмір дисплея буде куди менше, тому розрізняти об'єкти буде складніше.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь