Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати ігрову консоль

Ігрові приставки для телевізорів не втрачають своєї популярності, незважаючи на появу все нових смартфонів і персональних комп'ютерів. Для того щоб забезпечити собі приємне проведення часу, вибирати телевізійну консоль слід з урахуванням ряду певних чинників.

За фактом ігрову консоль можна навіть назвати комп'ютером, що володіє вузькою спеціалізацією, так як ця невелика коробочка має і процесором, і жорстким диском, і пам'яттю. Деякі сучасні моделі, крім ігор, дозволяють взаємодіяти з аудіо- та відеофайлами або навіть підключатися до всесвітньої мережі.

Ігри для використання таких гаджетів, як игровые приставки, можуть бути завантажені або з зовнішніх носіїв, або через внутрішню пам'ять.

Якими бувають?

Огляд всіх наявних ігрових приставок дозволяє зробити висновок, що підрозділяються вони на дві основні різновиди: портативні і стаціонарні.

Портативні

Портативні консолі не призначаються ні для телевізора, ні для комп'ютера. Вони є окремим пристроєм, що не вимагає додаткових пристосувань. Такий пристрій має власний екраном, динаміками, а також вбудованим контролером. При необхідності, до речі, до нього все ж приєднуються навушники. Як правило, розміри компактної конструкції навіть дозволяють прибирати її на зберігання в кишеню.

Стаціонарні

Стаціонарні моделі ігрових приставок вимагають екрану для виведення зображення. Це може бути як телевізор, так і монітор комп'ютера або навіть проектор. Контролери таких пристроїв є окремі гаджети, які можуть бути як дротовими, так і бездротовими. Другий варіант більше підходить для рухливих гравців.

Кращі моделі

Sony Playstation 4

Як правило, лідируючі позиції рейтингу сучасних приставок займають вироби компаній Sony, Nintendo, Microsoft і Nvidia. У топ обов'язково входить Sony Playstation 4, на думку більшості користувачів, що вважається кращою телевізійною консоллю останнього покоління. У порівнянні з попередніми версіями в ній покращився не тільки апаратне прискорення, а й зовнішній вигляд. Технологія, створена спільно з розробником ПО Bungie, дуже нагадує апаратне забезпечення, яке встановлюється на сучасних комп'ютерах. Центральний процесор складається з двох чотириядерних моделей Jaguar, а графічний процесор володіє 18 чіпами, що дозволяє здійснювати 1,84 трильйона операцій за одну секунду.

Об'єм жорсткого диска - 500 Гб, а місткість ОЗУ становить 8 Гб. Максимальна пропускна здатність ОЗУ дорівнює 176 Гб / с, що в 16 разів перевищує показники PS3. Вбудований аудіомодулем Sony Playstation 4 дає можливість під час гри спілкуватися в чаті, а також вживати інших ігрові аудіопотоки.

Консоль має здатність під'єднання до інтернету за допомогою Wi-Fi, а також Ethernet-з'єднання. Є також можливість створення Bluetooth-з'єднання. Пристрій зчитує диски формату Blu-ray і укомплектовано двома портами USB 3.0. Висновок відео здійснюється через HDMI TV.

Необхідно додати і про функції під'єднання приставки до аккаунту PlayStation Network, що дозволяє завантажувати нові ігри. Ігрова консоль підтримує формати MP3 і JPEG. Контролер з сенсорною панеллю володіє підсвічуванням, вібрацією, роз'ємами для навушників і для microUSB. Невеликим недоліком можна назвати неможливість програвати на консолі гри, випущені для попередніх версій.

Приставку не можна назвати бюджетною - так само, як і відповідні для неї ліцензійні гри.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь