Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати та купити кондиціонер Львів

Вирішили купити кондиціонер до літа, але не знаєте, як вибрати? Типи кондиціонерів, відмінності в їх функціях, застосування в побуті і інші корисні подробиці, а також як купити кондиціонер львів - в цій статті.

Типи кондиціонера

Пристрої бувають моноблоковими і спліт-системами, що складаються з двох і більше блоків.

Моноблочний кондиціонер не потребує монтажу. Він мобільний: за рахунок наявних роликів, прилад переміщається і встановлюється в будь-якому приміщенні.

Стандартні спліт-системи оснащені двома блоками: зовнішнім і внутрішнім. Зовнішній кріпиться на фасаді будівлі, і, за допомогою електричного кабелю і трубок з фреоном, з'єднується з блоком всередині кімнати.

У мультиспліт-систем - кілька внутрішніх блоків, з'єднаних з одним зовнішнім. Вони зручні для кондиціонування приміщень великої площі або декількох кімнат.

Тип монтажу кондиціонера

Тип монтажу внутрішнього блоку визначає вид спліт-системи. Вони бувають: настінними, канальними, касетними, напольно-стельовими і колонними.

Детальна характеристика приладів:

  1. настінного. Популярний кондиціонер, він підходить приміщень площею 15-20 м2. Може мати функції охолодження, нагрівання, іонізації, очищення та зволоження повітря;
    напольно-стельового. Зручність цієї моделі в тому, що розташування його внутрішнього блоку може бути як на стелі, так і на стіні (як батарея - ближче до підлоги). Повітряний потік в ньому направляється спеціальними жалюзі: піднятими вгору при установці на підлозі або горизонтальними - при стельовому монтажі кондиціонера;
  2. касетного або канального. Напівпромисловий вигляд пристрою, який не встановлюють в квартирах. Прилад відмінно підійде великим просторим приміщенням площею 50 м2 і може бути встановлений в приватних будинках, великих офісах, конференц-залах або кафе. Для такого приладу характерні практично безшумна робота, рівномірний нагрів і охолодження приміщення, забезпечення припливу свіжого повітря. З мінусів - він складний в монтажі і його необхідно приховувати за підвісною стелею;
  3. колонного. Зовнішнім виглядом і розмірами пристрій схожий на колону або компактний вузький шафа.

Його внутрішнє наповнення ідентично блоку настінного типу. Не має потреби в спеціальному монтажі: досить встановити його в потрібному місці і підключити фреон і харчування. Прилад створює потужний спрямований потік повітря, швидко нагріваючи і охолоджуючи приміщення.
вибір потужності

Все просто: для великого приміщення буде потрібно і прилад з більшою потужністю.

Звичайній квартирі з висотою стель близько 3 м, буде потрібно не менше 1 кВт на кожні 10 м2. Кімнаті площею 20 м2 потрібна модель потужністю 2 кВт. В кімнату з безліччю електроприладів і південними вікнами необхідний кондиціонер більшої потужності.

Важлива точно підібрана потужність пристрою.

У спекотні періоди потрібно швидке охолодження, і тільки потужна модель впорається з цим завданням. Але потрібно пам'ятати, що потужний компресор витрачає багато енергії, і заощадити з ним не вийде.

Якщо площа кімнати невелика, повітря в ній нагрівається швидко і прилад буде часто перемикатися, що призведе до його швидкого зносу.

З огляду на всі ці нюанси, потрібно уважно вивчити інструкцію до пристрою, в якій є дані про його потужності, і на яку площу вона розрахована.

УВАГА. У техпаспорті вказуються два показника: споживана потужність і потужність охолодження.

Режими роботи

З функцією обігріву в квартирі буде комфортно в період міжсезоння, при відключеному опаленні.
Але не кожен кондиціонер працює при мінусовій температурі за вікном. Для цілорічної роботи його оснащують спеціальним пристроєм - гарєєвим блоком.

Більшості приладів під силу впоратися з температурами з -6 до -15 ° С за вікном, і навіть з температурою до мінус 25 ° С.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь