Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Яке техобслуговування потрібно кондиціонеру?

Кондиціонери і спліт-системи, це побутові прилади, призначені для контролю мікроклімату в приміщенні. Основне призначення кондиціонера - це стабілізація температурного режиму. Як і будь-який інший побутовий прилад, система кондиціонування повітря потребує своєчасному обслуговуванні, наприклад, в чищенні.

Для чого потрібна чистка кондиціонера

Своєчасне обслуговування системи кондиціонування повітря - це, перш за все, правило безпеки. Така операція, як чистка, є запорукою чистого повітря в будинку, як наслідок, зниження ймовірності появи алергічних реакцій і респіраторних захворювань. Що б зрозуміти, як пов'язані ці процеси між собою, потрібно розібратися в механізмі роботи такого приладу.

Кондиціонер не забезпечує приплив повітря з вулиці, а тільки охолоджує наявне повітря в приміщенні. Нагріте повітря всмоктується системою, проходить через систему охолодження і фільтри, після чого поставляється назад в приміщення. Тобто, процес представляється звичайним кругообігом повітряних мас на постійній основі.

У процесі кондиціонування здійснюється і деяка очистка повітря, так як частинки пилу затримуються фільтрами. Люди, що знаходяться в приміщенні дихають все тим же повітрям, але трохи очищеним. Однак, в свою чергу це несе в собі певну небезпеку. Що зібралися в фільтрах пил може зволожувати і в процесі стати відмінним живильним середовищем для розвитку небезпечних мікроорганізмів, які під дією повітряних потоків поширюються по всьому приміщенню. Щоб замовити чищення або ремонт кондиционера в Киеве, переходьте за посиланням.

З технічної точки зору, забруднення фільтрів і скупчення пилу на системі охолодження, призводить до наступних ефектів:

  1. Зниження потужності потоку повітря;
  2. Підвищення навантаження на систему;
  3. Вихід обладнання з ладу.

З якою періодичністю потрібно чистити кондиціонер Перш за все, хочеться уточнити, що обслуговування повинні проводити фахівці. Так можна бути впевненим в тому, що всі процеси проведені правильно, збірка розібраного для чищення агрегату проведена вірно, а значить незапланованих поломок з вини неграмотного втручання виникнути не повинно.

Крім цього, самостійне втручання в роботу приладу анулює гарантійні зобов'язання виробника. Звертатися слід тільки до перевірених компаніям, які стоять на хорошому рахунку у клієнтів. Чистити кондиціонер рекомендується не рідше одного разу на сезон. Однак, багато хто з цим не згодні і все частіше фахівці рекомендують проводити обслуговування незадовго до теплої пори року, коли прилад буде використовуватися на повну потужність. Тобто, використовуватися він повинен чистим. Другий раз провести чистку рекомендується восени, що б скупчилася за літо пил і бруд не коксованого всередині і не ставала основою для розвитку мікроорганізмів.

Рекомендації здійснювати обслуговування кожні два-три місяці не є раціональними, так як в холодну пору року прилад використовується не часто. Восновном, кондиціонер взимку просто простоює.

Підіб'ємо підсумки

Чистка кондиціонерів є важливим процесом обслуговування, який гарантує безперебійну експлуатацію. Крім того, що скупчилася бруд всередині системи може стати причиною погіршення самопочуття і здоров'я, так як виникає живильне середовище для розвитку небезпечних мікроорганізмів. Самостійно проводити процес обслуговування не рекомендується, у зв'язку з тим, що це може призвести до виникнення поломок і попутно анулює гарантійні зобов'язання. Обслуговування повинно проводитися фахівцем профільної служби.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь