Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як лікувати п'яткову шпору

П'яткова шпора - одна з причин болю в області п'яти, які найбільш часто зустрічаються.

Суть проблеми полягає в тому, що на суглобовій поверхні п'яткової кістки утворюється гострий наріст, «шпора», який травмує навколишні м'які тканини.

Лікарі відзначають комплекс біомеханічних факторів, що стимулюють цей процес. Виділяється перенесені травми в минулому, падіння, надмірна вага, заняття спортом на жорстких доріжках. Певне значення має архітектура зводу стопи - люди, які страждають, плоскостопістю більш схильні до біомеханічних травм.

П'яткова шпора проявляється, як правило, на одній стороні. Біль у п'яті посилюється при ходьбі, в спокої вона слабшає. Дуже болючим буває ранковий підйом і перше наступання на п'яту. Потім інтенсивність болю зазвичай знижується, але протягом дня вона відновлюється знову.

Травмовані кістковим виростом тканини можуть починати набрякати, і біль може поширитися на всю стопу, залучаючи сухожилля стопи, що йдуть від п'яткової кістки до пальців стопи. Так розвивається п'яткова шпора.

Лікування п'яткової шпори

У нашій клініці (детальніше можна прочитати на сайті https://vertebrolog.kiev.ua/shpora) застосовуються не тільки традиційні методи лікування плантарного фасциїта, такі як застосування протизапальних і розсмоктується мазей, системних протизапальних і знеболюючих препаратів, але і активно використовуються інноваційні методики, що демонструють високу ефективність:

  1. На гострій стадії використовується апарат HIL-терапії виробництва компанії BTL, Великобританія. Довжина світлової хвилі лазера, потужність і частота імпульсів спеціальним чином підібрані саме для лікування підошовного фасциита. Терапевтичний вплив надають лазерні імпульси високої потужності, за рахунок яких зменшується набряк, біль. За відгуками пацієнтів біль відступає після першої процедури.
  2. Відразу після процедури лазеротерапії HIL настає черга PRP-терапії. У запалену область вводиться власна плазма пацієнта, збагачена тромбоцитами, факторами росту, які стимулюють процеси відновлення пошкоджених тканин, а саме стимулюють загоєння мікророзривів апоневроза.
  3. Після стихання гострого болю для прискорення процесів регенерації, поліпшення кровообігу, нормалізації тонусу та балансу м'язів стопи проводиться процедури інтенсивної магнітотерапії Апарати SIS BTL виробництва Великобританії.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь