Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати дерев'яні іграшки

Такі іграшки повністю безпечні, а завдяки застосуванню сучасного обладнання, з дерева можна проводити не тільки кубики і пірамідки, але і елементи для створення рухомих механізмів.

Сорти дерева, які використовуються для виробництва дитячих іграшок:

  1. Бук - доступний і недорогий матеріал, що володіє високими експлуатаційними характеристиками. Бук добре піддається не тільки токарній обробці, а й в распаренном вигляді - згинання;
  2. Вільха - легке і м'яке дерево, прекрасно підходить для виготовлення дитячих музичних інструментів;
  3. Липа не тріскається при висиханні, що робить вироби з даного виду дерева довговічними;
  4. Клен - міцний і твердий. Вироби з клена стійки на злам;
  5. Сосна має приємний запах, але не практична в обробці, тому має досить обмежену сферу застосування;
  6. Червоне дерево і інші дорогі сорти не варто виключати, оскільки з таких виробляються колекційні види іграшок не тільки для дорослих, але і для дітей.

До найбільш популярних видів дерев'яних іграшок відносяться:

  1. пірамідка;
  2. кубики;
  3. Моторика (пересування різних фігурок з металевим прутиках);
  4. конструктор;
  5. вкладиші;
  6. Пазл;
  7. сортер;
  8. Лялька-маріонетка;
  9. Машинки і транспорт;
  10. Музичні інструменти, в тому числі свистульки і сопілки.

Причини, за якими варто вибрати дерев'яні іграшки

Безпека і гіпоалергенність. Так як виготовляються іграшки з натурального дерева різних сортів, вони повністю безпечні, в тому числі і при нагріванні або випробуванні «на зубок». Але варто контролювати останній момент і купувати дерев'янні розвиваючі іграшки на сайті https://rozvivayko.com.ua/g10776592-derevyannye-razvivayuschie-igrushki строго за віковими рекомендаціями виробника, оскільки наявність дрібних елементів в іграшці, подарованої грудничку, може завдати непоправної шкоди його здоров'ю.

Підходять для будь-якого віку. Широкий асортимент має на увазі задоволення потреб споживача будь-якого віку:

  1. До року: нефарбовані пірамідки, різнокольорові намиста, кубики з картинками, брязкальця, пірамідки;
  2. Від 12 до 24 місяців: вкладиші, пірамідки-веселки, «моторика», гойдалка у вигляді конячки, кубики з буквами і цифрами;
  3. 2-3 роки: пазли, кубики, балансир, сортер, ксилофон;
  4. 4-5 років: конструктори, мозаїки, пазли, машинки, залізні дорогі, ляльки та аксесуари до них, в тому числі будиночки і меблі;
  5. 6 і старше - різні конструктори, збірні моделі, розвиваючі комплекси.

Міцність і довгий термін експлуатації. Якісні дерев'яні іграшки довгий час не тільки не втрачають своїх експлуатаційних характеристик, але також їх складно зламати і неможливо розбити або розколоти.

Приємний натуральний запах. На відміну від гуми або пластику, дерев'яні іграшки мають приємний заспокійливим запахом, який сприятливо впливає на дитячу психіку.

Приємні тактильні відчуття. Варто зазначити, що дерево за своєю природою не може побут холодним, що актуально при виборі іграшки на прогулянку взимку або в холодну пору року. І незважаючи на те, що це досить міцний матеріал, його приємно тримати в руках, так як ретельно оброблене дерево має ніжну, гладку поверхню.

Простота догляду за виробами з дерева також обов'язково буде оцінена батьками, оскільки дерево не вбирає бруд, пил, не вимагає чистки і прання. Досить періодично протерти його вологою м'якою тканиною.

Розвиток. Ігри з дерев'яними іграшками, на відміну від електронних, сприяють розвитку певних навичок, творчого і нестандартного мислення, оскільки тут дитина не отримає голосову підказку, а для гри буде недостатньо просто «сидіти і дивитися на неї».



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь