Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Для чого спортсменам амінокислоти?

Що таке амінокислоти?

Амінокислоти в їжі складають білок. Коли білок перетравлюється, він знову розбивається на певні амінокислоти, які потім вибірково збираються разом для різних цілей. Ці нові білки, що утворюються в організмі, складають більшість твердих речовин в організмі: шкіра, очі, серце, кишечник, кістки і, звичайно ж, м'язи.

Оскільки амінокислоти є будівельними блоками білка, то ви отримаєте достатню їх кількість при споживанні їжі, але в цій статті ми розглянемо переваги спеціальних добавок з амінокислотами у вільній формі, вдаючись в деталі, до чого призводить занадто мале або занадто велика кількість деяких з них, яка їх роль в організмі і як їх слід приймати.

Поряд з 8 незамінними амінокислотами існує близько 14 замінних амінокислот і цілий ряд інших метаболітів, що класифікуються як амінокислоти, які отримані від 8 незамінних амінокислот. Детальніше можна дізнатись тут.

8 незамінних амінокислот

Розуміння їх важливості і оптимізація їх кількості в раціоні є основою знань для кожного бодібілдера.

Повний спектр амінокислот і оптимальний стан здоров'я можуть бути досягнуті шляхом вживання цих 8-ми амінокислот. Навіть якщо ви не збираєтеся купувати добавки з амінокислотами у вільній формі, вивчіть наступну інформацію про них.

Гістидин

У людському організмі гистидин необхідний для росту і ремонту всіх видів тканин. Він грає ключову роль в підтримці і виробництві гліальних нервових клітин під назвою олігодендроціти, які обгортають себе навколо нервів, щоб сформувати захисну оболонку, звану мієліном.

Це запобігає ненавмисні імпульси, які, очевидно, можуть привести до серйозних дефектів мозку і спинного мозку. Крім таких важливих функцій гистидин також є виробником як червоних, так і білих кров'яних клітин.

Він також допомагає в захисті від радіації і в видаленні надлишку важких металів (наприклад, заліза) з організму. У шлунку він виробляє шлункові соки, які можуть прискорити і поліпшити травлення, так що це корисний інструмент в боротьбі з розладами травлення шлунково-кишкового тракту.

Він є попередником незамінної амінокислоти гістамін, яка виділяється імунною системою, як відповідь на алергічні реакції. За останніми дослідженнями він також був пов'язаний з більш тривалим оргазмом і поліпшення сексуальної насолоди.

Лізин

L-лізин - одна з амінокислот, яка має першорядне значення для росту і розвитку. Вона використовується в організмі для засвоєння кальцію, що корисно для кісток і зростання м'язової тканини, а також мобілізації жиру для подальшого його перетворення в енергію.

Ця амінокислота підтримує азотний баланс і допомагає підтримувати м'язову масу тіла в періоди екстремального стресу і втоми. Лізин також необхідний для виробництва антитіл, гормонів (GH, тестостерону, інсуліну), ферментів, колагену і для відновлення пошкоджених тканин, так само, як гістидин і більшість незамінних амінокислот.

У його функції також входить будівництво нових м'язових білків і підтримання здорових кровоносних судин.

Фенілаланін

Фенілаланін був і є гарячою темою. Деякі люди, ставляться негативно до його дій і існує багато брудних чуток про його використанні в продуктах. Речі були розставлені по місцях і дослідження показали, що немає від нього шкоди для здорових людей.

Він піднімає настрій, стимулюючи нервову систему і в будь-якому випадку важливо бути мотивованим.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь