Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Який алкоголь підходить до смаженого м'яса

Не знаєте, що подати до дачного столу, крім біленької і пива? Після прочитання цієї статті ви навчитеся поєднувати алкоголь і смажене м'ясо в такі міцні гастрономічні пари, що позаздрить програма «Давай одружимося!».

Почнемо з простого...

Якщо ви готуєте кілька видів м'яса, то запропонуйте гостям і кілька видів алкогольних напоїв

Яке м'ясо буде на вогні?

Від вибору цього продукту залежить і який напій поставите на стіл. Наприклад, жирна свинина, як і баранина вимагають міцного алкоголю. Коньяк, бренді, горілка, джин - відмінний вибір в цьому випадку. Добре підійде темне пиво.

Червоне м'ясо на вугіллі ідеально поєднується з насиченим червоним вином, щільним і яскравим. Нанизуєте на шампури курку або рибу? - в келихи нехай ллється сухе вино, легкі алкогольні коктейлі (SWEET SPICES, ALLSPICE BITTER, WHITE MULLED WINE), світле пиво і навіть холодне шампанське.

Але в цій вікторині є ще одне важливе питання: «Хто збереться у мангала, щоб спробувати смачне м'ясо і інші блюда?»

У компанії є вінішко тян?

До білого м'яса подайте біле столове або сухе вино, ніжне і тонке. Якщо ви готуєте індичку або додаєте в блюдо багато спецій, то підберіть хороший напівсухий рислінг. Червоне сухе вино купують до молодої телятини і баранини, це один з кращих дуетів в зоні барбекю. Дівчата вирішили спробувати свинину? Додайте до неї пряне червоне вино - «К'янті», «Санджовезе», «Каберне Совіньон», «Бордо».

Збереться чоловіча компанія?

Тут і градус можна підвищити. Коньяк, горілка і віскі - до свинини, темний ром - до баранини, а якщо ви вирішили підсмажити гострі крильця або сосиски, то не обійтися без келиха знаменитого пінного напою. І його теж вибирають за правилами.

Пиво відмінно поєднується зі смаженим м'ясом, тому що освіжає і не дуже сильно п'янить

Прихильники класики вимагають пива?

Свинина відмінно поєднується зі свіжими лагерами, темний портер варто купити, якщо в холодильнику вже маринується баранина або телятина, а для курки буде відмінним гастрономічним компаньйоном будь легке і світле пиво, наприклад Пілснер, Хеллес, пліч, світлий ель та схожі.

Намічається спекотна паті?

Час для коктейлів та електронної музики! Запалюй, ді-джей! Нехай горить мангал! Нехай ллються в келихи «Космополітен», «Мохіто», «Кривава Мері» і навіть «Йорж» від https://brandbar.com.ua. Ось два простих коктейлі для великої компанії, також можна обрати абсент, самбуку, джи.

«Кривава Мері» під червоне м'ясо

Змішайте в бокалі 50 мл горілки, 120 мл томатного соку, 1 ч. Л соку лайма чи лимона і лід. Зверху посипте коктейль свіжомеленим чорним перцем. Подавайте відразу. Цей коктейль - цвях програми будь-якого барбекю.

Освіжаючий і п'янкий, томатний сік з горілкою замінить традиційні коктейлі і зменшить ймовірність похмілля

Сангрія під біле м'ясо і рибу

Поріжте великими шматками 1 апельсин і 1 лимон, змішайте з цукровим сиропом (50 г цукру на 50 мл води). Дайте фруктам насититися насолодою протягом 10-15 хвилин, перекладіть в глечик і додайте пляшку сухого червоного вина, фрукти і шматочки льоду. Готово!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь