Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що входить в бухгалтерські послуги?

Бухгалтерські послуги можуть знадобитися будь-якій компанії. Але що прийнято розуміти під цими послугами? Все, що пов'язано з веденням бухгалтерського обліку, який виконує сторонній фахівець, а не штатний співробітник. Однією з найпоширеніших причин звернення до фахівця і є відсутність штатного бухгалтера. 

Різновиди бухгалтерських послуг

Є ще ряд випадків, коли без допомоги стороннього фахівця від https://bip.net.ua/uk/poslugy-dlja-it/ не обійтися:

  1. з'явилася необхідність терміново відновити бухгалтерський облік;
  2. треба було перевірити, наскільки якісно виконує свою роботу штатний бухгалтер;
  3. необхідно швидко і провести підготовку і здачу звітності.

Бухгалтерські послуги можуть бути надані разово або передані на аутсорсинг. Перший варіант затребуваний в тих випадках, коли наприклад бухгалтер компанії знаходиться у відпустці або тимчасово непрацездатний.

При аутсорсингу, всією бухгалтерією підприємства будуть займатися фахівці сторонньої фірми. Послуга буває комплексною та вибірковою.

Основні види бухгалтерських послуг

Список послуг, який пропонують кваліфіковані бухгалтери досить таки великий. Починаючи з разової підготовки звіту і здачі його у відповідні органи та закінчуючи повним бухгалтерським супроводом.

Якщо виникла необхідність скористатися послугами стороннього бухгалтера, то спочатку слід добре вивчити питання - що саме мається на увазі під тією чи іншою послугою:

  1. Підготовка звітної документації для податкової інспекції. Послуга користується популярністю через необхідність мати електронний цифровий друк, оскільки сьогодні вся звітність подається в цифровому форматі, а не у кожного платника податків такий друк є.
  2. Розрахунок зарплати. Область бухобліку, в якій потрібно володіти знаннями в різних сферах - кадрових питаннях, податковому та трудовому законодавстві. Якщо на підприємстві працює велика кількість людей, то навантаження на фахівця просто величезне. Тому багато компаній вважають за краще передавати розрахунок заробітної плати аутсорсинговій компанії відповідного профілю. До переваг такого підходу відносять такі фактори: економія коштів, всі ризики за допущені помилки бере на себе стороння компанія, високоякісний сервіс.

Є ще бухгалтерський консалтинг, що має на увазі під собою проведення консультацій, з метою підвищення ефективності бухобліку компанії.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь