Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як доглядати за салоном автомобіля

Щоб автомобіль зберігав первинний зовнішній вигляд довгі роки, важливо не тільки регулярно відвідувати автомийку, а й ретельно доглядати за салоном.

Недбале ставлення може призвести до появи тріщин на шкіряних елементах, вигоряння оббивки, утворення застарілих плям, з якими не впорається навіть професійна хімчистка. Детальніше про те, як наводити порядок в салоні машини, розповідаємо в цій статті. Якщо ж сталося так, що салон вашого авто вимагає повного відновлення - звертайтеся до фахівців https://car-expert.com.ua, і вони обов'язково вам допоможуть.

Нікуди без пилососа

Автовласникам обов'язково варто придбати ручний пилосос. Компактний і потужний пристрій моментально збирає всіляке сміття, від крихт і піску до волосся і вовни тварин. З його допомогою легко підтримувати візуальну чистоту: досить витратити 15 хвилин раз в 3-4 дня, щоб позбутися від пилу і бруду, не вдаючись до послуг автомийника. При виборі пилососа зверніть увагу на рівень потужності і місткість контейнера, а також ємність акумулятора.

Доглядаємо за шкірою

Власникам шкіряних салонів пощастило: натуральний матеріал не вбирає рідини і рідко мажеться, а доглядати за ним досить просто. Головне завдання - вчасно протирати сидіння за допомогою м'якої ганчірки і спеціального розчину. Не варто економити на кремі: продукція сумнівного виробництва може залишити жирні плями і розводи на поверхні. Перед обробкою шкіряний салон бажано знежирити. Якщо матеріал пересох (наприклад, машина довго простояла на відкритому сонці), варто віддати перевагу засобам з вмістом масел і зволожуючих компонентів.

Обробляємо текстиль

Тканинні сидіння швидко брудняться, тому важливо своєчасно видаляти плями і бруд. Для цього рекомендується використовувати спеціальний засіб для виведення плям, який можна знайти в автомагазинах.

Навіть якщо плям в салоні немає, важливо раз на місяць обробляти поверхні м'якою ганчіркою, змоченою в мильному розчині. Це необхідно для видалення пилу і підтримки атмосфери свіжості в машині. Також не забувайте регулярно користуватися пилососом, а при необхідності - відвідувати хімчистку.

Доглядаємо за пластиковими і вініловими деталями

Приладова панель, дверні карти і інші деталі з пластика також потребують догляду. Багато автовласників просто протирають їх водою з милом, проте це неправильно. Пластикові елементи схильні до розсихання і появи тріщин, особливо в жарку пору року. Щоб цього не сталося, рекомендується використовувати для обробки поліролі без спирту. Вони не тільки рятують від бруду, а й надають деталям природний блиск, а також забезпечують антистатичний і дезодоруючий ефект.

Обробляємо підлогове покриття

Підлоги в автомобілі брудняться особливо сильно, навіть якщо зверху лежать гумові килимки. Тут не варто скупитися на розчини: можна використовувати сильнодіючі піноутворюючі засоби, які ефективно очищають від снігу, сльоти, комків бруду. Плями добре виводить оцтовий розчин (співвідношення частин 1: 5). Якщо регулярно возитися з покриттям підлоги (особливо взимку) вам лінь, можна періодично (приблизно раз в сезон) відвідувати хімчистку.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь