Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Яка вагонка краще для лазні

З якої вагонки краще обшити баню всередині?

Коли людина підготував на своїй дачі спеціальна ділянка для лазні, важливо тепер подумати про обробку її зсередини. Оформляти баню всередині можна різними способами, для цього використовуються різноманітні матеріали. Це може бути камінь або звична всім вагонка, яка виготовлена ​​з деревини.

Звичайно, саме вагонка є ідеальним вибором. Даний матеріал є чистим в екологічному плані і натуральним, тому підходить для лазні, її облаштування зсередини. Завдяки йому приміщення буде мати гарний вигляд. Щоб вибрати якийсь вид вагонки, потрібно дізнатися про її різновидах і характеристиках.

Зазвичай в лазні є 2-3 приміщення. Це передбанник, парний відсік і в деяких саунах ще присутня кімната, де можна помитися. Кожне приміщення має свої вимоги, що стосуються екологічності, безпеки. Матеріали, що застосовуються для обробки (обрати можна сайті https://leyka.com.ua/vse-dlya-bani-sauny/vagonka-dlya-bani-i-sauny/), повинні не тільки красиво виглядати, але і володіти відмінними технічними властивостями. Однак головні вимоги - стійкість до високих температур, вологи, воді.

Варіанти вагонки для парної

Такий вид облицювання отримав велику популярність. При цьому матеріал може відрізнятися методом обробки, класом, видом. Важливо розуміти, як правильно підібрати вагонку. І ще додатково потрібно подумати про полицях, сидіннях, декоративних елементах.

Для монтажу всередині парилки застосовують панелі, виготовлені з листяних порід. Подібний матеріал відрізняється гладкою, рівною поверхнею, яка не має ніяких пошкоджень. Крім того, коли на деревину впливає висока температура, то виділяються корисні речовини, які позитивно впливають на людське здоров'я.

Вибір вагонки для передбанника

Передбанник - це приміщення, в якому люди відпочивають. Тут немає високих температур, тому можна використовувати для його обробки будь-який сорт дерева. Якщо обшити стіни панелями, зробленими з хвойних порід, тоді всередині кімнати завжди буде присутній приємний аромат. Також часто купують для такої мети березу, липу, осику, в питанні обробки лазні вони користуються популярністю.

Рекомендують брати ідентичний матеріал для обшивки стін і стелі. Не варто покривати вироби фарбами або лаком. Щоб продовжити термін служби вагонки, виділяють різні варіанти просочень.

Вибір вагонки для парилки

Тут стелю, стіни обробляють високоякісної вагонкою. Вона здатна витримати високі показники вологості та температури, вплив пара, води. Для вдалої обшивки лазні зсередини слід вчасно подбати про якість використовуваного матеріалу.

Якщо ви знаєте про сортах деревини, її властивості, тоді вам не важко буде підібрати оптимальний варіант для парного відсіку. Найкраще листяні породи дерева. У випадку з хвойними сортами в результаті високої температури всередині приміщення будуть виділятися шкідливі смоли.

Липа

Матеріал відомий своїми перевагами - зносостійкість, довговічність. Оскільки він має стійкість до води, то на поверхні вагонки НЕ будуть з'являтися тріщини, коли дерево буде висихати. Так можна уникнути деформації.

Панелі з липи відрізняються високим рівнем теплопровідності. Завдяки такій вагонке всередині парної тепло буде розподілятися рівномірно, а час, за яке стіни будуть остигати, буде зменшуватися. Оскільки такі панелі мають малу теплоємність, людина не обпечеться, якщо раптом торкнеться поверхні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь