Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Торгуємо на Форекс: як не зазнати фіаско

Різкий обвал цін на деякі види валют змушує недосвідчених інвесторів впадати в паніку. Вони починають думати, що їх корабель під назвою «заробіток на Форексі» тоне. До цієї сфери може бути застосована приказка: «Судна тонуть не тому, що навколо багато води, шторм або хвилі, а тому, що вода потрапила всередину».

Особливості роботи з ринком Форекс

Якщо ви прийшли заробляти на Форекс, навколо вас завжди буде море проблем. А багато фінансових гуру і «експерти» будуть завалювати вас порадами та рекомендаціями, часом і суперечливими теж. Спроби дотримуватися їх можуть призвести до краху. Глобальні події та потрясіння на ринку валют - ще одне випробування, яке треба вміти проходити з гідністю. Адже контролювати їх ви будете не в силах.

Загалом, метафора корабля вдало описує ринок Форекс. Як і на судні, ключем до успіху є вміння не допустити впливу негативних зовнішніх чинників на ваш маленький внутрішній маленький світ. Якщо це виходить зробити, все потрясіння залишаться для вас лише невеликий перешкодою.

Як це здійснити? У теорії - елементарно. Треба кожну новину, кожну зміну сприймати у світлі того, як вона впливає на ціну ваших активів, на рух цін і зміна трендів. На практиці доведеться потренуватися, щоб встигати реагувати на всі зміни дуже швидко.

Ціна понад усе

Будь-який вплив на ціну валюти відбивається на її вартості. Як тільки ця концепція стане зрозумілою, ви усвідомлюєте, що все, що варто враховувати, це баланс попиту і пропозиції, щоб приймати вірні і вигідні торговельні та інвестиційні рішення на ринку Форекс.

Припустимо, ви бачите сильний спадний тренд на одну з валют, який різко пішов вниз в останні 3-4 дні. Він не може проходити без сплеску новин про те, що його викликало. Треба знайти правильну аналітику, що висвічує звіти про події, які до цього призвели - наприклад, багато інформації про торгівлю на форекс на сайті gerchik & Co. Це допоможе спланувати тактику ведення торгів на найближчий час. Є два основні чинники, за якими варто стежити.

  1. Правильно оцінити попит і пропозицію на конкретну валюту, проаналізувавши графік цін.
  2. Проігнорувати все зовнішні впливи на ціну (новини, дані аналітики, думки, звіти).

Не можна йти за натовпом

Новини та галас в ЗМІ варто враховувати, але зосереджувати увагу на них неприпустимо. Чому це так? Тут спрацьовує такий механізм: якщо в новинах переважають позитивні емоції, більшість людей починає скуповувати актив. А якщо звістки погані, вони продають. Ці трейдери не знають азів ринку Форекса.

  1. До того моменту, як сформувався позитивний фон новин, ціни диктує пропозицію, вони стають роздрібними.
  2. Як тільки фон змінився на негативний, ціни вже диктує попит, вони стають оптовими.

Тобто якщо слідувати покликом більшості, стадному інстинкту, то буде прийнято протилежну дію того, яке треба здійснювати в ключових, поворотних точках на ринку. Це основна проблема, через яку більшість трейдерів так і бовтаються на мілководді, не стають акулами валютного торгового бізнесу. Вони немов спеціально впускають воду в свій корабель, щоб знайти виправдання для того, що страшно спливати у відкрите море, безпечніше і цікавіше гойдатися на хвилях в затишній гавані.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.