Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Основні сфери застосування гайковерта

Найбільш часто повноцінний гайковерт можна бачити або в спеціалізованих автосервісах, або в гаражах тих господарів, які вважають за краще обслуговувати свого залізного друга самостійно.

Хто хоча б раз пробував, знає, що після двох-трьох років їзди автомобільні болти не вийде відкрутити розвідним або гайковим ключем, як ти не старайся.

Коли вручну розкрутити застиглі гайки неможливо, на допомогу приходить електричний гайковерт, який робить це легко і швидко.

Через сфери застосування грамотно сконструйовані моделі гайковертов, придбати які можна на сайті https://technoforce.com.ua/gajkoverty-elektricheskie/,  додатково мають кілька рівнів захисту від:

  1. пилу,
  2. вологи.

Зроблено це для того, щоб ремонтні роботи могли надавати технічну підтримку на виїзді.

Спосіб електроживлення електрогайковертів

Електроінструмент може отримати харчування за допомогою двох способів:

  1. безпосередньо через стандартну мережу. У Росії вона становить 220V.
  2. за допомогою власного джерела живлення, тобто акумуляторної батареї.

І тут виникає дуже цікава особливість, властива саме гайковертам. Так як в даному інструменті одним з основних показників є крутний момент, акумуляторна батарея повинна бути ДУЖЕ потужною.

Цей момент варто запам'ятати з практичної точки зору, так як досвідчені продавці і перекупники, які торгують вживаним інструментом, часто наживаються на слабо "січущих фішку" покупцях, продаючи йому гайковерт в базовій комплектації, в яку акумулятор не входить.

Лише після покупки збентежений низькою ціною покупець розуміє, що без акумулятора техніка марна, а нова батарея коштує чи не стільки ж, скільки сам прилад.

Другий момент прямо випливає з першого. Професійні майстри, робітники автостанцій, як правило, використовують саме акумуляторні гайковерти - з ними простіше підлізти в важкодоступні зони.
При цьому потужна батарея сідає дуже швидко. Тому їх потрібно мати, як мінімум, дві.

Зазвичай однієї батареї вистачає приблизно на чверть години. Якщо ж гайковерт вам потрібен безпосередньо в машині, краще придбати моделі, перероблені під бортове живлення:

  1. 24 Ватта у вантажівки,
  2. 12 Ватт у легковика, відповідно.

Невеликий аматорський гайковерт прекрасно поміщається в чемоданчик. Про всяк випадок його варто завжди возити з собою в багажнику. Така передбачливість може виявитися істотною підмогою в безлюдній місцевості.

Технічні характеристики

Тепер, коли ми розібралися з електроживленням, поговоримо про технічні характеристики приладу.

Як обрати? Залежно від тих завдань, для яких буде використовуватися інструмент. Це перше.

Друге, від чого варто відштовхуватися, - це діаметр гайки. Якщо вам прийде в голову відкрутити крихітний гвинтик потужним пристроєм, з високою часткою ймовірності ви просто зірвете різьблення.

На практиці це виглядає приблизно так:

  1. Гайка 12-го розміру - гайковерт з обертовим моментом 100 Нм.
  2. Гайка 18-го розміру - гайковерт з обертовим моментом 270 Нм.
  3. 20 - 600 Hм.

Останній інструмент на даний момент є найпотужнішим з розроблених.

Продуктивність електричного гайковерта розраховується з максимальної кількості обертань, які патрон робить за секунду. Для домашніх, побутових умов цей показник не є принциповим. Однак для автомайстерень і підприємств цей показник важливий.

Відповідно, чим вище число оборотів, тим простіше працювати з інструментом.

При покупці інструменту також зверніть увагу на те, чи є регулююча планка, що дозволяє виставляти різні швидкісні режими. Якщо є - то це безумовний плюс.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.