Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати міжкімнатні двері: важливі нюанси

Невід'ємною частиною вашого затишку є двері. Роль міжкімнатних дверей дуже велика. Вона є перешкодою для поширення запахів і звуків, обмежує приміщення, доповнює ваш дизайн. Правильно підібрані двері органічно доповнять загальну картину кімнати.

Вибір міжкімнатних дверей дуже навіть не просте рішення, адже потрібно врахувати такі фактори, як: вологість повітря, матеріал вироби, потрапляння сонячних променів на її поверхню, ширина, висота, фурнітура. Від цього залежить термін їх служби.

Вибираємо міжкімнатні двері правильно

У сучасному світі з появою нових матеріалів і інструментів установка міжкімнатних дверей не займає багато часу, але якщо ви ніколи цим не займалися, то не варто випробовувати долю, а краще найняти фахівця з установки. Перед тим, як купить двери межкомнатные, знайте, що дверне полотно, коробка, лиштва, ручка, навіси - це різні товари, і ви їх купуєте окремо!

Дверні полотна бувають:

  1. шпоновані (штучні або натуральні);
  2. з цілісного масиву дерева (дуб, вільха, ясен, сосна);
  3. екошпон.

Останній є екологічно чистим матеріалом, зроблений з тонких волосків деревини забарвлених окремо і проклеєних під пресом. Таким чином, вони ніколи не втрачають колір, навіть якщо ваш домашній вихованець буде дряпати його лапами, а й ціна на них пристойна.

Бюджетний варіант, звичайно ж, двері зі штучного шпону - являють собою порожнисту поверхню, обклеєну спресованої папером. Натуральний шпон - це тонкі зрізи деревини. На окремому щаблі стоять двері з натурального масиву дерева. Вони довговічні, екологічно чисті їх можна перефарбувати. Всі перераховані міжкімнатні двері встановлюють в приміщеннях з вологістю повітря не вище 65%.

Що ще потрібно для установки міжкімнатних дверей

Фурнітура: ручки, навіси, шпінгалети тощо. Їх наявність на полицях магазинів просто величезна, цінові категорії дуже відрізняються в залежності від якості. Слід звертати увагу на пружинки, штопорні кільця - саме вони найчастіше ламаються.

Велику роль в інтер'єрі грають лиштви. Вони бувають прямокутні і з округленими краями. Як правило, їх встановлюють, зрізуючи кожну сторону під кутом 45 градусів, але прямокутні лиштви зістиковано торець в бік виглядають не менш, крутіше.

Лутка (коробка) після кріпленнями анкерами або дюбелями ущільнюється монтажною піною. Тут найголовніше, щоб піна поки не висохла, не потрапила на лицьову поверхню, так як вона потім не відмиється. Не забувайте, що піна при висиханні може здавити лутка на двері так, що вони потім не відкриються, тому завжди чекайте повного висихання. Не забувайте враховувати те, як будуть відкриватися двері - справа наліво або ж зліва на право, від цього залежить вибір навісів.

Але є і розсувні двері, подібні дверей в купе-вагоні. Тут на верхній балці кріпиться спеціальний роликовий система, ручка і замок в такому випадку теж будуть відрізнятися. Мінусом такої системи є те, що дверне полотно прилягає до лутка нещільно. Останнім часом нижній елемент лутки (поріг) не встановлюють, завдяки цьому двері при відкриванні проходять максимально низько від лінолеуму або ламінату - це надає сучасності. Але якщо в планах якийсь килим не варто так робити, адже він буде заважати відкриватися двері.

Колір дверей повинен гармоніювати з плінтусом, шпалерами, стелею. Але не варто лякатися, якщо двері будуть сходитися за кольором тільки з певним предметом кімнати, нехай це диван або шафа. Іноді дуже яскраві двері навпаки надають особливого блиску.

Двері, що мають скляні вставки, більше пропускають світла. А матове скло виглядає особливо шикарно. Дзеркальна вставка візуально збільшує простір.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.