Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Різновиди пластикових вікон - як вибрати правильно

Профіль

В даний час все ПВХ вікна є металопластиковими, так як армуються спеціальною підсилює вставкою з оцинкованої сталі. Дана вставка не схильна до корозії, а в перетині має або "П" образну, або квадратну замкнуту форму. Замкнута вставка, відповідно, по жорсткості перевершує "П" образну, але і вага такої системи буде більше, що теж варто враховувати, вибираючи виріб. Також це відіб'ється і на вартості системи: замкнутий вкладиш обійдеться дорожче.

Що стосується кількості камер профілю, то сучасні вікна від Инва Херсон діляться на:

  1. 3-х камерні. Встановлюються вироби там, де немає необхідності в опаленні.
  2. 5-ти камерні. Відповідний варіант для квартир і приватних будинків.
  3. 6-ти, 7-ти камерні. За теплопровідності подібні системи можна порівняти з системами 5-й камерними, тому сенсу їх встановлювати немає, адже вартість такого виробу буде вище.

Склопакет

Розділяють склопакети:

  1. однокамерні. Система Встановлюється тільки в неопалюваних приміщеннях.
  2. двокамерні. Складається система з трьох стекол. Відповідний варіант для квартир і приватних будинків.
  3. трьохкамерні. За шумо- і теплоізоляції дані склопакети практично не відрізнити від двокамерного варіанту. Тому великого сенсу в їх установці немає, адже вартість виробу буде дорожче.

Догляд за вікном

Щоб надовго зберегти пластикові вікна в отличном состоянии, досить за ними доглядати і дотримуватися кількох правил: перше, про що необхідно пам'ятати, це уникнення впливу на поверхню профілю твердими предметами. По-друге, не варто мити поверхні, використовуючи будь-які розчинники, концентровані кислоти, абразивні матеріали.

Для цих цілей є спеціальні рідини для миття пластикових вікон, засоби для змащування фурнітури і еластичних віконних ущільнень. Мити рами необхідно поролоновими губками, а для полірування скла використовувати замшу. По-третє, чи не розташовувати поблизу склопакета опалювальні прилади, від яких скло може нагрітися до температури більш + 80 C.

Переймаючись питанням, які вибрати пластикові вікна, звертайте увагу і на тип скла.

  1. флоат-скла. Це рівні і однакові по всій товщині скла, які мають високий ступінь прозорості.
    ламіновані скла (триплекс). Виріб надійно захистить від несанкціонованого злому. Являє собою своєрідний листковий пиріг з стекол. Окремо взяте скло з цієї системи заламинировать за допомогою плівки або спеціальної рідини. Подібну систему практично неможливо зламати, а якщо це і станеться, то таке скло не розсиплеться на осколки. Додатковий плюс вироби - підвищена шумоізоляція.
  2. загартовані скла. Дуже схоже на ламіноване скло, але технологія виготовлення трохи інша. Розбиваючись, подібний виріб утворює масу маленьких осколків, про які неможливо порізатися.
  3. селективне скло. Завдяки спеціальній технології виготовлення подібні вироби в холодний період зберігають тепло, а в жаркий період підтримують прохолоду в приміщенні.
  4. кольорові флоат-скла. При виготовленні стекол використовується спеціальна технологія - фарбування в масі, завдяки чому скла можуть мати майже будь-яким відтінком. Разом з цікавим кольоровим рішенням подібні вироби захистять вас від жарких сонячних променів в спекотний день, перешкоджаючи їх проникненню в приміщення.
  5. армовані скла. Виріб армується спеціальною сіткою, яка захищає від несанкціонованого злому і пожежі.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.