Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Агрегатор новин: чому він є вибором сучасного українця

Від дефіциту чого найбільше страждає сучасний українець? Відповідей може бути багато (навіть забагато), але правильною є тільки одна - йому не вистачає часу. При цьому бути в курсі останніх новин все-таки хочеться, тому в Україні все більшої популярності набувають сайти-агрегатори, на яких фактично можна прочитати всі новини відразу.

Новини в інтернеті читають всі - за оперативністю вони значно перевершують телебачення і тим більше паперову пресу, поступаючись хіба що постам в соціальних мережах, але у них є свій недолік - неможливо зрозуміти, чи достовірна інформація, чи ні.

Агрегатор відрізняється тим, що на відміну від одного ЗМІ, тут по кожній події можна знайти кілька статей, які висвітлюють його з різних сторін. Це набагато простіше, ніж заходити на сторінки онлайн-видавництв, щоб вручну шукати потрібні новини. Спеціалізовані ресурси витягають дані, впорядковують їх за тегами і категоріями та відображають в правильному порядку для більш зручного використання. Інформація береться зі стрічок інформагентств, новинних сайтів, великих медіа, блогів і соцмереж. В результаті користувач отримує можливість читати останні новини в україні та світі швидко і дійсно зручно. До того ж новинний агрегатор надає активному громадянину можливість розширити свій кругозір, демонструючи, наприклад, дві статті на одну тему, написані з двох різних позицій.

Можливості використання інструментів ІІ в журналістиці численні і різноманітні. І новинні агрегатори - це демонстрація того, що їх можна і потрібно активно використовувати для того, щоб працювати ефективніше і краще. Такі ресурси сьогодні стають все більш популярними серед українців, які прагнуть скласти власну картину світу.

Новинні сайти-агрегатори збирають анонси або повні тексти статей з інших джерел, тобто самі вони не продукують нічого. Хтось може назвати це їнхім недоліком, але насправді це відмінність, якої не вистачає багатьом сучасним ЗМІ. І це - об'єктивність. Питання про те, чи можна вважати новинний агрегатор засобом масової інформації, залишається відкритим, проте останні новини України та всього світу, які на ньому зібрані, можна і потрібно. Дуже зручно те, що вони оновлюються автоматично і з невеликим проміжком часу, що дозволяє відразу побачити інформацію про найпопулярніші події, а також подивитися, яке видання є джерелом цієї інформації.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.