Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

БАС (бухгалтерський облік)

Шведський план рахунків BAS (базовий графік) являє собою шведський, бухгалтерський план GAAP і є відкритим для використання плану рахунків для бухгалтерського обліку в Швеції, доступним на шведському, англійською та німецькою мовами. Дуже схожі плани рахунків зазвичай використовуються в сусідніх країнах і застосовуються на міжнародному рівні.

Він був розроблений шведською промисловістю в 1960-х роках і сьогодні належить її власному фонду. Діаграма BAS була реформована в кінці 1990-х років для адаптації директив МСФЗ за компонуванням діаграм і відома тоді як BAS2000, але сьогодні в цілому просто діаграма BAS. Більше про бас для будівництва можна дізнатись за посиланням.

Вкладена група організацій з BAS в центрі формує загальні шведські GAAP і загальні процедури в області бухгалтерського обліку та національних стандартів звітності.

Зазвичай використовується в Швеції

Відносно планів рахунків немає шведських юридичних обмежень, проте велика частина суспільства зазвичай і добровільно користується послугами і діаграмами BAS.

SIE (формат файлу) розроблений з урахуванням БАС, використовується для перенесення даних між різними бухгалтерськими програмами на шведському ринку. Він зазвичай використовується в якості інтерфейсу між бухгалтерським обліком і аудитом, а також для імпорту даних з попередніх систем, таких як системи заробітної плати та кредиторської заборгованості. Визначення SIE не допускають нічого, крім числових цифр для номерів рахунків, навіть точок (не можуть передавати діаграми МСФЗ).

Однак SIE - один з найбільш успішних стандартних форматів обміну даними бухгалтерського обліку. Він підтримує конкурентний ринок декількох сумісних постачальників бухгалтерського програмного забезпечення з обміном даними. Це дозволило створити спеціалізоване комерційне стандартне програмне забезпечення для таких функцій, як декларування прибуткового податку і аудит імпорту даних з бухгалтерського обліку.

Реєстрації шведських компаній Управління та XBRL Швеція, однак, не використовуючи діаграму БАВ і формат SIE в загальних щорічних процедур бізнес - звітів, вони працювали разом, вони використовують XBRL таксономії.

Версії

Діаграма є загальним керівництвом, і кожен користувач може вносити будь-які зміни і самостійно створювати облікові записи.

Державні органи бухгалтерського обліку, очолювані Шведським національним управлінням фінансового управління, і комуни, очолювані Шведською асоціацією місцевих влад та регіонів, мають спеціальні версії з додаванням спеціальних рахунків для своїх цілей. Деякі з цих облікових записів мають більш чотиризначні числа (специфікації SIE допускають довші рядки чисел).

Фонд БАС

Фонд BAS - це некомерційна організація (BAS-Interessenternas) з 1 співробітником. Розробка діаграми BAS здійснюється комітетом по роботі з його основними членами.

  1. Конфедерація шведських підприємств
  2. Церква Швеції
  3. Федерація фермерів Швеції
  4. Податкове Шведське агентство
  5. Орган GAAP
  6. FAR (перевіряє суспільство постачальників)
  7. SRF (суспільство постачальників бухгалтерів)
  8. SIE (формат файлу) (з урахуванням SW постачальника суспільства)

БФП є шведським агентством уряду з завданням сприяти розвитку ОПБА для використання в приватному і державному облік.  В опублікованих директивах даються поради про те, як використовувати діаграму BAS в бухгалтерському обліку. Директиви BFN приймаються його головним експертним комітетом (в основному з основних членів фонду BAS, що призначаються урядом).

Керівництво з бухгалтерського обліку Bas «Як повинні використовуватися рахунки в плані рахунків BAS» щорічно публікується фондом BAS.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.