Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

5 порад майбутнім підприємцям від досвідченого бізнесмена

1. Не бійся ризикувати!

Є така приказка: "ризик - справа благородна!", Тим більше якщо ти підприємець! Без ризику бізнес неможливий! Взагалі! Якщо хочеш обзавестися бізнесом, та ще й без ризику, то забудь про це. Можеш прям зараз зав'язувати з цією ідеєю. Всі успішні підприємці, такі, як Андрей Ставницер, не бояться ризикувати, але роблять це грамотно. Тому вивчи ризик-менеджмент, зараз багато корисної інформації на цю тему.

2. Все нове - добре забуте старе!

Дуже багато молодих підприємців починають винаходити велосипед. Тобто хочуть організувати такий бізнес, якого ще немає на ринку. Але це не завжди вірне рішення. Краще відкрити щось перевірене, але в тому місці, де цього ще немає. Стартапи - річ хороша, але найбільше вона працює в IT-індустрії. У класичному ж бізнесі практично все придумано, за винятком тільки того, коли старий бізнес упаковують в нову обгортку, наприклад, перукарні, про які я вже писав в одній зі своїх статей.

3. Не витрачайте енергію!

Є така категорія бізнесменів, які все прораховують до копієчки. Ні, безумовно, прикинути цифри необхідно! Але коли ви все намалюєте, потім прорахуєте, потім складете бізнес-план, потім проконсультуєтеся з юристом і бухгалтером, ви витратите дуже багато сил і, можливо, грошей перш, ніж зможете почати. У такому випадку велика ймовірність "перегоріти" і відкласти бізнес в довгий ящик. У Річарда Бренсона, до речі, є книга з цього приводу: "До біса все! Берись і роби!". Бізнесменам також рекомендую прочитати мою статтю про нього!

4. Не розраховуйте на авось!

Незважаючи на попередню пораду, зовсім у вир з головою стрибати не варто. Якщо ви відкриваєте магазин з розливним пивом, а в цьому будинку вже є три таких, то навряд чи з цього вийде щось хороше. Будьте підкованим хоча б трохи і повчіться на помилках інших. Почитайте книги по маркетингу, щоб розуміти хоча б базові речі. Коли на другому поверсі торгового центру, в найдальшому кутку, відкривають кав'ярню - мені не зовсім зрозумілий на що розрахунок. Так що робіть швидко, але з мізками!

5. Перш, ніж відкрити бізнес - будьте готові до того, що ви його закриєте!

Цю фразу сказав мені один бізнес-тренер. І знаєте що? Він біса має рацію! Дуже багато бізнесменів перш, ніж стати успішними і багатими - набили шишки на своїх помилках.

Не бійтеся програвати, але все одно продовжуйте йти вперед! Це дуже важлива якість для будь-якого бізнесмена! Перш ніж зробити два кроки вперед, іноді потрібно зробити крок назад! Ваші помилки - це перш за все досвід, який коштує дорожче будь-яких грошей!

Удачі вам і вашому бізнесу!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.