Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як стати бізнесменом: для тих, хто хоче заробляти

1. Для початку зрозумій, чи впораєшся ти

Зараз в інтернеті з'явилося дуже багато бізнес-коучів, яких нерідко називають інфоциганамі. Їх завдання - продати свої тренінги широкої аудиторії, мотивуючи при цьому користувачів мережі клікбейтнимі обіцянками, що вже через місяць вони будуть заробляти мільйони і стануть успішніше Ілона Маска.

Такий підхід, можливо, і збільшує продажі їх інфопродуктов, але вселяє помилкову надію тим, хто навряд чи потягне свою справу. Причому проблема тут може бути не стільки в особистих якостях людини, скільки в не дуже підходящому чаіс для бізнесу або відсутності коштів і ресурсів.

Будь-якому бізнесмену (Андрей Ставницер - приклад дуже успішного вітчизняного бізнесмена) треба розуміти, що на початку шляху необхідно докласти величезну кількість зусиль, часу і грошей. Більш того, прибуток відразу не прийде, його треба буде почекати.

Саме тому на самому початку необхідно об'єктивно оцінити свої можливості, прорахувати ризики, підготувати фінансову подушку безпеки, а також прокачати свої лідерські навички.

Не варто починати свій підприємницький шлях з установкою «розберемося по ходу справи». Краще заздалегідь розібратися з фінансами, правовими тонкощами і організацією майбутнього робочого процесу, щоб не потрапити в незручну ситуацію.

2. Пропрацювати бізнес-ідею

Перш за все, починати свою справу треба з розуміння, наскільки це буде затребувано серед потенційних клієнтів. Тому не обов'язково придумувати щось інноваційне і геніальне. Більшість бізнесів надають ті послуги, які є затребуваними.

В такому випадку кожному стартаперу потрібно досліджувати ринок і цільову аудиторію свого продукту.

Причому найкраще заздалегідь отримати фідбек по своїх послуг від майбутніх співробітників і фокус-групи (друзів, друзів друзів і незнайомих людей). До запуску бажано провести кілька тестів, отримати відповідь на всі питання, що цікавлять тебе питання і оцінити зворотний зв'язок.

Таким чином, ти повинен добре розуміти, яку проблему клієнта вирішуєш і в чому полягає твоє унікальна торгова пропозиція. Більш того, тобі необхідно розуміння, ким є твої конкуренти і чим ти відрізняєшся від них.

Досить складно бути найкращим у всьому. Для початку треба бути просто затребуваним і корисним.

3. Склади план своїх дій

Кожному підприємцю потрібно стартувати з бізнес-плану, де буде прописано, що треба робити, куди йти, скільки вкладати грошей і як скоро вся затія окупиться.

Як ми вже говорили, на початковому етапі необхідно врахувати всі нюанси, а також зафіксувати їх на аркуші паперу (або на електронному носії).



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.