Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Навіщо потрібна дисперсія ПВА, і де вона застосовується?

На сучасному ринку можна знайти великий вибір різноманітних клеїв, які будуть відрізнятися за складом, зовнішнім виглядом, способом застосування, а також ціною. Тому в Україні так просто знайти і придбати клей для будь-яких цілей - починаючи від склеювання паперу і закінчуючи проведенням ремонтних робіт по дому. Але як правильно визначитися з вибором товару? На які властивості звертати увагу в першу чергу? Яким компаніям і брендам довіряти, а яким - ні? Про це ми поговоримо нижче, і перший клей, з яким ми познайомимося ближче, буде дисперсійний клей ПВА.

Характеристики продукту

Дисперсійний ПВА має кілька характерних відмінностей, які допомагають йому виділятися із загального ряду інших клеїв:

  1. рідина має в'язку структуру;
  2. колір білий або з жовтим відтінком;
  3. високі сполучні якості;
  4. високі показники адгезії;
  5. здатність склеювати найрізноманітніші матеріали між собою.

Дисперсійні клеї можуть використовуватися у спеціальних покриттях, які за рахунок додавання цього елемента набувають нових властивостей. Наприклад, підвищену стійкість до пошкоджень, стійкість до вигоряння, а також протистояння забрудненням.

Завдяки тому, що такий полівінілацетатний клей має безліч переваг, сфери його застосування відрізняються великою різноманітністю - його можна зустріти як в домашньому використанні, так і на профільних промислових підприємствах.

Сфера застосування

Варто зазначити, що клей пва дисперсия має широку популярність в різних сферах діяльності:

  1. Пакувальна - виготовлення багатошарових картонних упаковок і паперових мішків, конвертів та іншої паперової продукції, призначеної для зберігання і транспортування товарів.
  2. Паперова - дисперсію клею застосовують для того, щоб поліпшити деякі якості паперу: жорсткість, стійкість до забруднень і старіння. За рахунок додавання до складу дисперсного ПВА папір краще сприймає фарбу і передає її відтінок після друку.
  3. Автомобілебудування - обробка салону авто.
  4. Тютюнове виробництво - дисперсія ПВА сприяє виготовленню фільтрів для сигарет.
  5. Зустріти цей клей можна і під час виробництва меблів, а також в текстильній сфері, промисловому і друкарському виробництві.

Вибір клею на водній основі краще довірити професіоналам. Вони підкажуть, який вид краще вибрати, допоможуть визначитися з кількістю і розкажуть про особливості кожного виду. Якщо вас цікавить дисперсія ПВА, то рекомендуємо перейти за цим посиланням https://lux-x.com/ru/tovary/dispersiya-pva1/, не гаючи часу.

Перевага дисперсійного клею в тому, що його вигідно купувати як оптом, так і в роздріб - при наявності доставки в магазині вам не доведеться переживати про спосіб транспортування замовлення. Головне - звертатися до перевірених виробників і постачальників, щоб не розчаруватися у виборі, і не бути обдуреним.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.