Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати клінкерну плитку для оздоблення фасаду будинків

Спосіб виготовлення клінкерної плитки

Основою для виготовлення даного матеріалу є глина, а в якості добавок використовується флюс, оксиди заліза і пісок. Дана комбінація компонентів, спресована в брикетики прямокутної форми і обпалена в тунельних печах до 136 0C, дозволяє отримати неймовірно міцну плитку, надзвичайно стійку до зовнішніх негативних впливів і впливу вологи.

Важливо! В порівнянні із звичайною цеглою, температура випалу якого не перевищує 1000 C, клінкер є справжньою бронею для стін!

Крім того, до складу такої фасадної плитки додаються натуральні барвники, які дозволяють отримувати вироби самих різних кольорів і відтінків, починаючи від коричневого і закінчуючи бордовим.

Додамо до цього і той факт, що отримують клінкерну плитку екструзійвним методом, тобто шляхом продавлювання тягучою маси через певні форми. Завдяки цьому методу виробники отримують плитку самих різних форм. Її застосовують дизайнери для художньої обробки фасадів будівель.

Характерні особливості монтування фасаду клінкерною цеглою

При виконанні обробки зовнішньої сторони будівлі застосовується повнотілий фасадний клінкер або пустотілий клінкер з вертикальними порожнечами. Матеріал, що використовується має досить різноманітну палітру кольорів. Це можуть бути цеглини типового червоно-рудого кольору, а можуть бути кольорові, в залежності від дизайну. В каталозі практично всіх виробників є серії з унікальних забарвлень.

Клінкерна цегла Roben представлена в широкій палітрі кольорів і фактур за посиланням.

Фактура фасадного клінкеру також може бути різною: від повністю гладкою до ребристою або з піску. На сьогоднішній день за допомогою гри кольору і фактури матеріалу дизайнери досягають різних декоративних ефектів, що значно оживляє фасад, а заодно допомагає надійно приховати якісь зовнішні недоліки.

Класифікація клінкеру

Весь клінкер можна розбити на 5 основних категорій, давайте розглянемо їх і зрозуміємо для чого кожна з них використовується.

За сферами використання

1. Зовнішнє облицювання. Найчастіше таку плитку застосовують для обробки фасадів будинків і споруд. Саме бажання обкласти будинок красивим і міцним цеглою, не переплачуючи при цьому, і стало відправною точкою в розробці клінкерної плитки.

2. Підлогове покриття. Нерідко клінкер використовують в інтер'єрі в якості підлогового покриття. Для цього вибирається приміщення з підвищеним навантаженням на підлогу і великою прохідністю, наприклад, передпокій.

3. Тротуарна плитка. Клінкерною плиткою можна обробляти і тротуарні доріжки. Природно в муніципальній сфері її не використовують через високу вартість. Але в обробці приватного будинку, в якості декоративного елемента, така плитка виглядає дуже привабливо.

За якістю випалу

1. Облицювальна плитка. Ця плитка має відмінні декоративні якості і застосовується для облицювання фасаду або інтер'єру будинку.

2. Звичайна плитка. Сфера її використання - облицювання цоколя, а також сходинок будинку.

По виду поверхні

1. Глазурована. Перед випалюванням таку плитку покривають шаром глазурі. У підсумку виходить гладкий, блискучий на вигляд матеріал.

2. Неглазурована. Такий матеріал матовий, більш нагадує поверхню каменю або цегли.

3. Осклена. Нанесення на поверхню найтоншого шару скла робить плитку блискучою і приємною на дотик. Особливо часто шар скла наносять при бажанні забарвити плитку в певний колір.

За кольором

В основному виробники випускають клінкер одного з 4 кольорів - білий, жовтий, червоний і коричневий. Все інше - відтінки.

За фактурою

Окремо скажемо про фактуру. Екстер'єр клінкеру може бути найрізноманітнішим - рельєфним, гладким, під камінь, «постареним», «з нагаром» (яскравими чорними вкрапленнями), «з висолами» (білим нальотом на плитці). Правильно підібрана фактура додає особливого, вишуканий вигляд вашого будинку.

Важливо! Випускається також цокольна клінкерна плитка, поверхня якої спеціально роблять гладкою. Необхідно це для того, щоб фундамент легше відмивати від бруду і бризок.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.