Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

На що звернути увагу при виборі юридичної компанії для сфери it?

Кожній людині рано чи пізно знадобиться правова допомога. У зв'язку з цим, доведеться скористатися юридичними послугами, які пропонують платні фахівці. Зараз на території України працює велика кількість юридичних компаній, які готові допомогти своїм клієнтам у вирішенні тих чи інших питань.

Якщо вам до цих пір не доводилося користуватися послугами юристів чи адвокатів, то на перших порах буде дуже складно відшукати грамотного фахівця. Для тих, хто готовий цим зайнятися, ми підготували статтю, яку варто прочитати всім, хто потребує юридичної допомоги від кваліфікованих фахівців.

Для іноземних IT компаній

Якщо програмне забезпечення не включено до реєстру українського ПО, то компанія зобов'язана платити ПДВ. Дізнатись більше про юридические услуги для it-компаний можна за посиланням. Можливі ситуації:

  1. Якщо іноземна компанія працює через українського, або іноземного посередника, то звітувати і сплачувати ПДВ буде посередник;
  2. Якщо іноземна компанія продає ПЗ самостійно, то це визнається наданням послуг в електронній формі та іноземна компанія зобов'язана ставати на облік в НС, відправляти декларації з ПДВ і сплачувати його.

Українські покупці іноземного ПО мають право на відрахування по ПДВ за умови дотримання іноземним продавцем вимог ПК України.

Наші юристи і фахівці з оподаткування можуть проконсультувати:

  1. за критеріями і порядку розрахунку показників
  2. за вимогами і процедурами акредитації
  3. по порядку застосування пільг: період, розрахунок оподатковуваної бази
  4. за можливостями поєднання декількох особливих режимів оподаткування

На що звернути увагу при виборі юридичної компанії?

Поради щодо вибору юридичної компанії

Знайдіть сайт обраної фірми - уважно вивчіть його, ознайомтеся з послугами, які пропонує фірма. Якщо на сайті працює онлайн-консультант, то обов'язково задайте йому кілька запитань. Ми рекомендуємо обов'язково залишити свої контакти на сайті і записатися на безкоштовну консультацію, щоб дізнатися, скільки коштує юридична підтримка громадян, і уточнити ряд додаткових нюансів.

Знайдіть відгуки в Інтернеті - якщо ви вибрали певну юридичну фірму, то постарайтеся знайти відгуки про неї на інших веб-ресурсах. Багато людей досить часто залишають позитивні або негативні відгуки, тому що хочуть поділитися своїм досвідом з іншими користувачами. Як показує практика, зазвичай відгуки розміщують на тематичних форумах або в соціальних мережах.

Ознайомтеся з умовами договору - якщо ви прийняли рішення про співпрацю з обраною компанією, то не поспішайте платити гроші її співробітнику. Насамперед необхідно вивчити всі умови договору, щоб в майбутньому не виникало ніяких розбіжностей.

Співпрацюйте з компаніями, які вже давно вважаються в офіційних структурах - зараз можна самостійно перевірити інформацію про будь-якому юристові. Якщо юрист давно працює в цій сфері, то його дані знаходяться у вільному доступі для ознайомлення. Знайдіть інформацію про нього, використовуючи тільки офіційні джерела.

З кожним роком загальна кількість діючих юристів тільки збільшується. Це означає, що потенційним клієнтам стає все важче знаходити кваліфікованого професіонала, який буде особисто зацікавлений в успішному завершенні справи. Тому скористайтеся вищепереліченими рекомендаціями, щоб уникнути небажаного спілкування з шахраями або некомпетентними юристами.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.