Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати газову колонку

Газовими колонками називають настінні водонагрівачі з проточним принципом роботи, що використовують енергію згоряння природного газу. Таке обладнання миттєво гріє воду і подає її споживачеві. Газові колонки економічні і компактні, що дає можливість встановлювати їх в маленьких приміщеннях. Вони широко використовуються в квартирах і інших газифікованих об'єктах, що вимагають організації автономної системи ГВП.

Перевагами газових колонок є:

  1. компактність;
  2. висока продуктивність;
  3. здатність забезпечувати гарячою водою 1 або кілька точок водорозбору (в залежності від потужності обраної моделі);
  4. подача гарячої води відразу після включення колонки, в будь-яких обсягах;
  5. економічність в порівнянні з електричними водонагрівачами - тому що вартість магістрального газу нижче, ніж електроенергії;
  6. комфорт і безпека експлуатації;
  7. стильний дизайн;
  8. довгий термін служби.

Принцип роботи

Газовые калонки нагрівають воду по проточною схемою. Водяна трубка слід через пластинчастий теплообмінник, в ідеалі - мідний. Під ним знаходяться газові пальники. Пропан подається по патрубку, в якому передбачений клапан регулювання подачі газу. До розташованому поруч патрубку, оснащеному регулюючим клапаном і датчиком, підводиться вода.

Після спрацьовування датчика газ по патрубку подається в пальник і запалюється. Для займання газу в сучасних колонках використовується один з варіантів:

  1. п'єзопідпал - здійснюється натисканням на кнопку;
  2. автоматичний
  3. електричні - походить від іскри, яка подається свічкою, причому живлення електроніки буває від батарейок, електромережі або мініатюрного гідрогенератора.

Виділяється в процесі горіння тепло передається пластин теплообмінника і водяний трубці. Що знаходиться над теплообмінником колектор збирає відпрацьовані гази і відводить їх в димохід.

Ознаки якості

У питанні, який проточний газовий водонагрівач вибрати, потрібно врахувати багато деталей. Один з ключових критеріїв при виборі - матеріал, з якого зроблений теплообмінник. Він повинен бути мідним, можна з покриттям, але не з тонкої жерсті або сумнівних сплавів. Інакше теплообмінник швидко прогорить, і вже через 3 роки доведеться купувати нову колонку. Теплообмінники з нержавіючої сталі довговічні, але через слабку тепловіддачі мають низький ККД. Крім матеріалу виготовлення, важливо оцінити внутрішній діаметр трубок теплообмінника. Чим він більший, тим краще: теплообмінник рідше потрібно буде чистити від накипу і забруднень.

Водяний блок якісної колонки повинен бути металевим, тому що пластмасові моделі швидше зношуються. Усередині блоку знаходяться витратні матеріали - мембрана і сітчастий фільтр. При їх заміні потрібно відкручувати різьблення, і якщо вона пластмасова, то внаслідок частого відгвинчування виходить з ладу, і доводиться повністю міняти водяний блок.

За якими критеріями підібрати хорошу газову колонку?

Вибір газової колонки для води в приватний будинок, квартиру або інший об'єкт починається з визначення необхідної продуктивності. Цей параметр вимірюється в л / хвилину і носить умовний характер, оскільки натиск залежить від температури води. Оптимальна продуктивність залежить від кількості користувачів, напору води в системі і числа точок споживання. Вважається що:

  1. для 1-2 осіб змішувача досить продуктивності 7-8 л / хвилину;
  2. для 2-3 користувачів - 9-10 л / хвилину;
  3. для 3-4 осіб - 11-12 л / хвилину;
  4. для 4-5 користувачів - від 13 л / хвилину;
  5. для обслуговування кухні і умивальника - досить продуктивності 10 л / хвилину;
  6. для кухонного миття і душа і / або ванни - 13 л / хвилину;
  7. для кухні, душа і 2 ванн - 15 л / хвилину.

Інтернет-магазин опалення Тепловик - опалювальне обладнання, бойлери, котли, сонячні колектори Viessmann Vitopend, Vitosol і багато іншого. Інтернет-магазин опалювального обладнання та систем опалення Тепловик - бойлери, котли, конвектори, радіатори і багато іншого! Кращі ЦІНИ. Доставка по Києву і Україні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.