Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Складські навантажувачі: види, класифікація, порівняння

Навантажувачі - це потужна, продуктивна техніка, яка забезпечує високу швидкість обробки вантажів і незамінна на складах з інтенсивним вантажопотоком. Складські навантажувачі дозволяють оптимізувати і прискорити процеси щодо завантаження й розвантаження транспорту, доставці вантажів до місця зберігання і назад.

Навантажувачі TEKMAN можуть бути обладнані вантажозахоплювальними пристроями різної форми: ковшами, різними маніпуляторами і захопленнями, насадками, платформами. Для складських робіт найбільш затребуваними є навантажувачі з вилами для обробки вантажів, упакованих на палети.

Види складських навантажувачів

Складські навантажувачі класифікуються за типом двигуна, що визначає особливості їх експлуатації.

  1. Електронавантажувачі - обладнані електричним двигуном, в якості елемента живлення використовуються акумуляторні батареї великої ємності. Завдяки відсутності вихлопів, електронавантажувачі можуть використовуватися всередині складських приміщень. Вони зручні для розвантаження транспорту і доставки вантажів до місця зберігання або сортування. Електронавантажувачі зазвичай досить компактні і легко маневрують усередині складу. Для ефективної роботи електронавантажувача необхідно передбачити акумуляторні приміщення для зарядки батарей. Електронавантажувачі можуть обладнуватися трьома або чотирма колесами (триколісні і чотириколісні відповідно). Триколісні моделі більш маневрені і підходять для роботи в обмеженому просторі, але при цьому їх вантажопідйомність не перевищує 2 тонни. Чотириколісні мають меншу маневреність, але зате їх вантажопідйомність може досягати 5 тонн в залежності від моделі.
  2. Дизельні навантажувачі - розраховані на високі навантаження, інтенсивну роботу. Ідеальні для роботи на відкритих майданчиках, робіт з розвантаження і навантаження автотранспорту, вантажних контейнерів. Дизельні навантажувачі відрізняються високою потужністю, продуктивністю і вантажопідйомністю (до 15 тонн в залежності від моделі!) Через те, що в конструкції навантажувача використовується двигун внутрішнього згоряння і в процесі виділяються вихлопні гази, небажано використовувати його всередині приміщень, або, якщо це необхідно , то для безпеки важливо забезпечити хорошу вентиляцію. Ще однією перевагою дизельного навантажувача є можливість працювати при високих або низьких температурах, що важливо при використанні його на вулиці в холодну пору року, або навпаки, в спеку.
  3. Газ-бензинові навантажувачі поєднують переваги електричних і дизельних моделей, в якості палива використовується комбінація бензин + газ, перемикання відбувається в один рух. Газ більш екологічний, ніж дизельне паливо, тому газ-бензинові навантажувачі можуть використовуватися не тільки на відкритому повітрі, але і всередині складських приміщень. При цьому вони легко заправляються паливом і, на відміну від електронавантажувачів, не вимагають окремих приміщень для підзарядки і витрати часу на неї. Все, що потрібно для безперервної роботи - забезпечити достатній запас змінних газових балонів і бензину. За потужністю газ-бензинові моделі поступаються дизельним, але для більшості складських завдань її більш ніж достатньо, а завдяки універсальності і можливості працювати як всередині складу, так і на вулиці, газ-бензинові навантажувачі завоювали величезну популярність.

Який навантажувач вибрати?

Вибір типу складського навантажувача залежить від вимог до нього, умов роботи, необхідної потужності і вантажопідйомності. Якщо потрібна потужна машина для роботи на відкритих майданчиках і перевезення важких вантажів - то оптимальним вибором стане дизельний навантажувач. Для внутрискладских робіт підійде компактний і маневрений електронавантажувач, а газ-бензинові моделі ідеальні, коли потрібно працювати і всередині приміщень, і на вулиці.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.