Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості походів в Карпати

Походи в гори - це завжди захоплюючий процес! Однак, збираючись в похід по Карпатах, потрібно врахувати деякі особливості цих гір, щоб не зіткнутися з неприємними сюрпризами, які можуть зіпсувати вам відпочинок.

Не дивлячись на свою малу висоту і здавалося б простоту, Карпати досить таки суворі. Вони відомі своїм нестійким кліматом і мінливою погодою: дощі можуть йти тижнями, грози гримлять так, що здригається весь хребет, вітер гне дуги і зносить намети. З огляду на це потрібно підбирати і спорядження для сходження на Петрос - воно повинно бути досить пристойним: немає продуватися і промокати. Не забудьте взяти з собою дощовик - він стане вам у пригоді.

Для новачків, та й не тільки, хочемо нагадати, що похід в травні порадує хіба що любителів екстриму - дощ при нульовій температурі і вітрі може надовго відбити бажання до такого виду відпочинку, тому добре подумайте, чи варто йти в  похід в травні. На початку травня в Карпатах на хребтах ще лежить мокрий сніг, а часті грози страшні влученнями блискавок з усіма витікаючими з цього наслідками (не проходить і року без таких пригод в Карпатах). Оптимальний час для походу в Карпати з точки зору погодних умов, безумовно, кінець червня - середина серпня. В цей час тут досить тепло, можна ходити в літньому одязі, проте не варто забувати про обманливості гір і бути завжди готовими до змін клімату. Якщо вас цікавлять походи в гори, то радимо перейти на сайт kuluarpohod.com вже зараз.

З Карпатами жартувати не можна!

Звичайно, не варто забувати і про елементарні правила безпеки при походах, а якщо виникне небезпека, не слід впадати в паніку. Зійти з маршруту в Карпатах досить таки важко. Для виходу до населеного пункту нерідко потрібно кілька днів, а так як гори непередбачувані і деколи небезпечні, сходити доводиться всією групою, відокремлено це робити не рекомендується і навіть забороняється. Тому, якщо ви зібралися в похід в Карпати, налаштовуйтесь і готуйтеся до цього з усією серйозністю.

З причини того, що стежки тут звивисті і заплутані, ходять в основному хребтами. Ще однією складністю є повалені дерева і чагарники кедрового сланцю, які ускладнюють пересування по стежках. Пересуваючись ними, потрібно акуратно запакувати свої речі, щоб не втратити і не зіпсувати їх.

Так, моторошна вимальовується картинка! Навіщо ж взагалі в такому випадку туди йти? Все не так просто, Карпати - неймовірно красиві, особливо влітку! Коли внизу спекотне задушливе літо, тут вітерець, свіжість і прохолода. Тут безліч річок, на березі яких так приємно полежати, перед тим вдосталь накупавшись. Козирем Карпат є велика кількість ягід (чорниця і малина ростуть прямо під ногами) і грибів, що дає можливість урізноманітнити похідне меню. Незаймана людьми природа подарує вам відчуття єдності з нею, вдихнувши повітря на повні груди, ви відчуєте аромат свіжості і спокій.

Головне, бути добре підготовленими до походу (бути готовими до найгіршого - сподіватися на краще), врахувати всі перераховані вище нюанси і тоді похід в Карпати доставить вам безліч позитивних емоцій і надовго зарядить позитивними емоціями!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.