Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо вугільний гриль для домашнього користування

Вугільний гриль - відмінний виріб без якого складно уявити якісний відпочинок на природі. За допомогою пристрою можна приготувати безліч смачних страв, головне - вибрати відповідну по всіх параметрах модель. Важливо розуміти, що універсальних грилів немає, кожен розрахований під потреби певної категорії клієнтів.

Розмір і форма

Це одні з основних параметрів вибору. Розмір потрібно вибирати виходячи з кількості людей, для яких ви будете готувати частування. Для невеликої родини з 3-4 чоловік підійде виріб з діаметром решітки 45-50 см. Якщо ви регулярно готуєте для великої компанії, варто звернути увагу на моделі з діаметром від 60 см.

Для однієї людини або сімейної пари у великому пристрої необхідності немає. Буде досить моделі діаметром 25-35 см. Щоб угольный гриль купить - переходьте за посиланням.

Залежно від форми виділяють три категорії грилів:

  1. сферичні;
  2. прямокутні;
  3. яйцеподібні.

Найбільш популярні сферичні і яйцеподібні моделі, їх форма сприяє збереженню тепла і більш економного споживання палива.

Контроль температури

Бажано щоб пристрій комплектувалося щільно прилягає кришкою. У цьому у гриля суттєва відмінність від мангала. Кришка дозволить регулювати температуру всередині гриля. Також захистить продукти від дощу або снігу. Ще один необхідний аксесуар - термометр. Якщо пристрій не оснащено вбудованим датчиком температури краще відразу купити його окремо.

Регуляція повітряного потоку

Правильний повітрообмін дозволить регулювати температуру всередині вироби і міняти режими приготування їжі. Чим більше кисню надійде через піддув, тим швидше вугільний гриль прогріється і набере потрібну температуру. Кращі комплектуються не менше ніж двома піддувалом.

Матеріал

Найчастіше такі вироби виробляють з:

  1. Кераміки.
  2. Чавуну.
  3. Сталі.

Керамічні та чавунні грилі відрізняються великою вагою і товстими стінками. Це забезпечує економічне споживання вугілля і тривале збереження тепла. Сталеві моделі максимально швидко прогріваються, але для страв вимагають тривалого приготування малопридатні.

Особливості використання та догляду

Грилі, що працюють на вугіллі вимагають більшої уваги до догляду ніж електричні або газові моделі. Щоб зробити їх більш привабливими, виробники додають різні конструктивні елементи, що спрощують використання пристрою. Наприклад, бокові дверцята для завантаження палива прямо в процесі приготування їжі, без необхідності піднімати розігріту решітку.

Ще один корисний елемент - знімний зольник, в якому збираються тверді продукти горіння. Це дозволяє швидко і без зайвих зусиль видалити золу, практично одним рухом.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.