Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги водяної теплої підлоги

Теплі підлоги з рідким теплоносієм дозволяють створити комфортні умови мікроклімату в приватному будинку або квартирі. Необхідність встановлення таких систем обігріву обумовлена ​​тим, що навіть при наявності потужних радіаторів і конвекторів підлоги залишаються холодними. Щоб не відчувати дискомфорту і не застудитися, мешканці змушені ходити по кімнатах в домашньому взутті або шкарпетках. Якщо в приміщеннях встановлені теплі водяні підлоги, то по них можна ходити навіть босоніж, не відчуваючи будь-яких незручностей. Такий підігрів доповнює основну систему опалення і значно покращує мікроклімат в кімнатах.

Про безпеку водяних теплих підлог

Пожежна безпека є одним з основних аргументів на користь рідинного опалення. На відміну від електричних підігрівальних матів, в яких може статися пошкодження кабелів і коротке замикання, водяні теплі підлоги працюють без підключення до електромережі. Виняток становить лише автоматика, призначена для автоматичної підтримки заданої температури. Але електронні ланцюги управління, як правило, є слабкострумовими. У них не використовується висока напруга, яка може представляти будь-яку загрозу загоряння.

Основні переваги:

  1. Естетичність. Труби укладаються под плитку і ховаються декоративним покриттям. Приховані системи підігріву не створюють небажаних контрастів в інтер'єрі, на відміну від конвекторів, радіаторів, електричних матів та іншого обладнання.
  2. Енергоефективність. Теплі рідинні підлоги забезпечують більш рівномірний розподіл тепла в приміщеннях. Теплова енергія розподіляється по всій висоті кімнати, від підлоги до стелі. За рахунок цього досягається більш раціональне споживання енергоресурсів, які використовуються для нагріву рідкого теплоносія (газу, електрики, твердого палива).
  3. Комфортність. Водяні теплі підлоги не пересушують повітря в приміщеннях, тому вологість підтримується на оптимальному рівні. У кімнатах не потрібно додатково встановлювати зволожувачі, щоб створити здорову і затишну атмосферу в квартирі або будинку.
  4. Відсутність електромагнітного випромінювання. Навколо будь-якого електричного провідника, що знаходиться під напругою, утворюється електромагнітне поле. У випадку з системами електропідігріву підлог це призводить до перенасичення повітря катіонами (позитивно зарядженими частинками), надлишок яких може бути шкідливим для організму. Рідинні системи підігріву повністю позбавлені цього недоліку.
  5. Користь для здоров'я. Використання теплої підлоги з рідким теплоносієм дозволяє запобігти ряду захворювань, які можуть виникати при регулярному ходінні по холодному покриттю. Такі системи дають можливість постійно тримати ноги в теплі. Відповідно, це знижує ризик розвитку простудних захворювань, викликаних переохолодженням ніг.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.