Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Бетонні кільця для колодязя: різновиди і особливості конструкції

При будівництві підземних комунікацій, в тому числі і колодязів для води, використовують залізобетонні кільця. За рахунок особливої ​​бетонної суміші, яку застосовують при їх виробництві, а також армуванні металом, такі конструкції мають високу міцність і володіють хорошими властивостями водонепроникності. Завдяки довговічності бетону, бетонні кільця користуються чималим попитом, як серед будівельних організацій, так і в приватному секторі.

Різновиди залізобетонних кілець

Незважаючи на те, що на ринку залізобетонної продукції з'явилися нові конкурентоспроможні вироби аналогічного застосування, бетонные кольца дотепер не втрачають своєї актуальності. До переваг цих конструкцій відносять використання інноваційних технологій їх виробництва - вібраційне пресування, за рахунок чого на випуску отримують продукцію високої якості, з підвищеною міцністю.

Існує кілька різновидів цих виробів:

  1. Звичайні бетонні кільця. Для такої конструкції характерні гладкі торцеві частини, за рахунок чого стикувальна область, після установки кілець вимагає додаткової герметизації.
  2. Єврокільця. У конструкції таких виробів передбачені стикувальні замки: у верхній частині - виступ, в нижній - виїмка. Це забезпечує повну герметизацію готових проєктів, без використання гідроізоляційних матеріалів.
  3. Монолітний стакан. Являє собою конструкцію цільного типу, яка має стіни і днище. Забезпечує найвищу герметичність, за рахунок чого дуже часто використовується в приватних секторах, при облаштуванні вигрібних ям.

Вироби мають буквено-цифрове маркування, яке слід враховувати при виборі конструкції для конкретної мети застосування. Букви вказують, для яких цілей краще використовувати даний вид конструкції, а цифри - на габарити і питому вагу. Таким чином, виходячи з маркування, можна визначити діаметр виробу, його висоту, і товщину стінок. Це дозволить підібрати оптимальні кольца жби, які будуть якісно виконувати покладену на них функцію в процесі експлуатації.

Особливості конструкцій

Крім того, що для цих виробів характерна висока міцність і водонепроникність, є ще ряд особливостей, які обумовлюють їх затребуваність. До них належать такі моменти:

  1. вироби зі стикувальними замками забезпечують готовій конструкції цілісність, а також її чутливість до зрушення ґрунту;
  2. широкий асортимент продукції, різних діаметрів, який дозволяє підібрати конкретний вид кілець для реалізації задуманого проєкту.

Мінус у залізобетонних кілець один - вага. Незважаючи на те, що монтажні роботи вважаються нескладними, але через велику питому вагу таких виробів, без застосування спеціалізованої підйомної техніки не обійтися. Встановити кільця ручним способом не вийде. Проте витрати на спецтехніку швидко себе окуповують в процесі експлуатації кілець.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.