Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як і який вибрати басейн для дачі

При наявності вільного простору критий басейн для будинку стає приємним і корисним вкладенням коштів. Конструкцію можна облаштувати в будь-яких приміщеннях, зазвичай це робиться на цокольному поверсі або в підвалі. Якщо неможливо задіяти внутрішні приміщення - чаша встановлюється в прибудові. Завдяки потужному фундаменту і обшивці, будинок збереже стійкість і довговічність. Пропонуємо розглянути види, пристрій і особливості внутрішніх басейнів, ознайомимося з додатковим обладнанням, складнощами підготовки приміщення.

Переваги домашніх басейнів

Якщо ви запланували будувати будинок з басейном - про це краще думати на етапі проектування. В такому випадку вдасться уникнути сильного навантаження на фундамент. Чому слід вибрати саме критий вбудований басейн intex? Розглянемо основні переваги.

  1. Спорт і відпочинок круглий рік. Навіть в регіонах з теплим кліматом насолоджуватися плаванням на відкритому повітрі можна максимум 3 місяці. Басейн вдома доступний в будь-який час року. Ви будете підтримувати себе у формі, знімати стрес - коли захочеться.
  2. Вартість. Будівництво будинку разом з басейном на порядок дешевше, ніж окремо. Ціни формуються в залежності від матеріалів і техніки.
  3. Просте обслуговування. Зазвичай домовласники самостійно справляються з підтриманням чистоти і елементарним обслуговуванням. Також можна викликати професіонала.
  4. Різноманітність форм, розмірів. Доступні класичні варіанти з суворою геометрією, довільні форми за індивідуальним проектом. Зазвичай виробники пропонують кілька форм на вибір.

Основні правила вибору

Вибираючи надувний басейн, необхідно керуватися наступними правилами:

  1. Борти чаші повинні мати достатню ширину і жорсткість, щоб витримувати вагу тіла дитини або дорослого купальщика.
  2. Гладке днище слизьке, краще підібрати модель з ребристою поверхнею дна чаші.
  3. Виступаючі шви можуть стати причиною травм.
  4. Дитячий басейн рекомендується вибирати в комплектації з тентом, так як дитину в жаркий день важко витягнути з води.
  5. Конструкція повинна бути оснащена клапаном для води, щоб не доводилося постійно контролювати зменшується рівень.
  6. Розмір чаші повинен відповідати потребам людей (на 1 людину має припадати не менше 1,2 м2 площі чаші).
  7. Форма басейну повинна відповідати конфігурації ділянки.
  8. Вибираючи басейн, треба врахувати розташування будівель і об'єктів. Чаша не повинна міститися впритул до них, слід витримувати мінімальні зазори.

Басейн з надувним верхнім кільцем має такі особливості:

  1. Встановлюється виключно на горизонтальну поверхню. Навіть маленький нахил здатний створити тиск з однієї зі сторін, а значить, вода там буде виливатися.
  2. На стінки не можна спиратися через відсутність жорсткої основи.
  3. На поверхні ПВХ існують спеціальні отвори для підключення шлангів 32 або 38 мм. За допомогою них функціонує обладнання для підігріву та фільтрації води. Якщо ви вибрали маленький басейн, то цілком можна обійтися без таких пристосувань.
  4. З елементарної складанням впорається навіть дитина - потрібно тільки розправити дно, і надути кільце насосом.
  5. Для занурення рекомендовано використовувати сходи.

Надувна модель коштує недорого, буває круглої і овальної форми. В асортименті є різноманітні кольори: від фірмового блакитного до яскравих забарвлень з малюнками.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.