Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Шумо- і віброізоляція авто

Шумо і віброізоляція автомобіля - це складний технологічний процес, який сприяє зменшенню і проникненню сторонніх шумів в автомобіль. На жаль, виробники автомобілів приділяють цьому дуже мало уваги, не дивлячись на те, що це є частиною комфорту автомобіліста.

Після проведення робіт по шумоізоляції і вібродемпфування покращиться рівень звукового навантаження, зменшиться вібрація, що передається по металевих частин автомобіля, таких як кузов, днище, двері і т.д., перестануть скрипіти елементи пластикових частин в салоні, а так само збільшиться акустичний комфорт для пасажирів всередині салону. Щоб дізнатись більше - можна перейти на сайт за посиланням.

Елементи автомобіля, які ми рекомендуємо для шумо- і віброізоляції:

  1. двері
  2. підлога
  3. торпедний відсік
  4. багажний відсік
  5. дах
  6. арки
  7. капот

Шумоізоляція дверей

Шумоізоляція дверей - простіший процес, ніж всі інші. З нього краще почати - це стане непоганою тренуванням перед іншими етапами роботи і додасть впевненості. Запасіться «кліпсами», які використовуються для кріплення дверних карт до каркасу двері, так як при демонтажі дверних обшивок і інших елементів салону вони можуть зламатися.

Процес роботи:

  1. Зняти внутрішню обшивку двері (для цього вам буде потрібно всього пара викруток).
  2. Очистити від бруду і знежирити всі внутрішні поверхні дверей ацетоном.
  3. Після обробки можна приступати до установки першого шару - віброізоляції. Використовувати краще матеріал товщиною 2-3 мм. Як вібропоглиначем потрібно використовувати Вибропласт Silver.
  4. Потім потрібно виміряти внутрішню поверхню дверей і нарізати вибродемпфер невеликими шматками (приблизно 180х250 мм), так як працювати з великими листами буде дуже незручно.
  5. Після того як нанесений перший відрізок Вібропласта, слід прикатать його валиком, для того щоб видалити все повітря між матеріалом і дверима. Чим щільніше матеріал прилягає до поверхні, тим краще буде підсумковий результат
  6. Другим шаром можна встановити шумопоглинальний матеріал Accent Premium товщиною 10 мм. Для більшої зручності матеріал потрібно нарізати маленькими (18-25 см) шматками. Великими відрізками оперувати набагато складніше - з'являється ризик, що матеріал склеїться, а розклеїти його назад буде дуже проблематично.
  7. Після нанесення шумопоглинального матеріалу необхідно пройтися по всій поверхні матеріалу валиком для усунути залишки повітря.
  8. На внутрішню частину обшивки дверей (дверну карту) в усі поглиблення необхідно нанести Accent 10 мм для зниження рівня шуму.
  9. Ретельно прикатать валиком останній раз.
  10. Зібрати всі в зворотній послідовності.

Якщо ви хочете отримати максимальний ефект від шумоізоляції, потрібно перекрити вібропластом всі технічні отвори в дверному просторі (кріплення ручок склопідйомників, ручки відкривання дверей, отвори під динаміки). Так всередині двері створиться «акустичний короб», який дозволить динаміків видавати більш якісний звук.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.