Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги бітумної черепиці

Бітумна черепиця використовується як у житлових, так і у комерційних покрівельних проектах. У житлових приміщеннях матеріал застосовується переважно для великих багатоквартирних будинків, дахів гаражів та невеликих прибудов. Він також все частіше використовується для великих основних дахів у будинках на одну родину із сучасними конструкціями, які поєднують плоскі дахи. До речі, бітумну черепицю можна знайти за посиланням

Від чого залежить вибір покрівельного матеріалу

Перше, що потрібно зробити при виборі покрівельного матеріалу для вашого даху, це визначити допустиме навантаження на нього. Навантаження на дах складається з власної ваги даху, тобто конструкції даху, ваги конструкції будівлі на даху (покрівельний брус, контрпанель, покрівля, ізоляція тощо) та ваги снігового покриву, специфічного для вашого регіону. Крім того, розгляньте силу вітру у регіоні.

Важливо розуміти, яку форму матиме дах у майбутньому будинку. Виходячи з форми, розмірів, конструктивних особливостей будівлі, вибирається конструкція покрівельної системи та її покриття. Якісна выгодная битумная черепица технониколь - за посиланням. Наприклад, вибираючи керамічну черепу як покрівельний матеріал, архітектору потрібно буде зберегти нахил даху не менше 30-35 градусів, як того вимагає технологія будівництва.

Полімерно-модифіковані покрівельні мембрани, які часто називають модифікованим бітумом, є поліпшенням порівняно з вбудованими покрівельними системами і використовуються з 1960-х років. Як зазначено в назві, бітумні покрівельні матеріали, модифіковані полімером, містять у бітумі полімерні добавки, які роблять їх більш міцними, гнучкими та термостійкими. Тому важливо вибрати відповідний тип модифікованої бітумної мембрани для конкретного застосування.

Архітекторам слід проконсультуватися з виробником для отримання рекомендацій щодо правильного вибору продукту. Як і на покрівлях, модифікований бітум встановлюється в кілька шарів (зазвичай двошаровий або тришаровий) для водонепроникності. Базовий лист або приклеюється, або механічно скріплюється, потім у двошаровому додатку встановлюється остаточний лист з поверхнею. Для тришарових установок встановлюється базовий лист, за яким слідує армуючий шар, який потім покривається поверхневим листом.

Основні переваги бітумної черепиці:

• безшумність та здатність амортизувати удари;
• широкий асортимент кольорів;
• можливість створення складних геометричних конструкцій;
• проста технологія укладання;
• високі показники теплоізоляції;
• відносно доступна ринкова вартість;
• добрі показники ремонтопридатності.

Крім того, бітумна черепиця має привабливий і естетичний зовнішній вигляд. Структура поверхні може відрізнятися. Асортимент кольорових варіантів включає безліч відтінків. У багатьох країнах бітумна черепиця вважається затребуваним покрівельним матеріалом. Вона використовується для облаштування як житлових, так і комерційних об'єктів, а також споруд іншого призначення.

Інші особливості бітумної черепиці:

• виготовляється такий вид черепиці за принципом рулонних матеріалів;
• для зручності укладання матеріал розрізають на окремі елементи із фігурним краєм;
• високі показники гідроізоляції бітумної черепиці зумовлені наявністю спеціального бітумно-полімерного покриття.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.