Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що їдять вегани? Список продуктів

Рослинні продукти неймовірно різноманітні і досить корисні та смачні, щоб дізнатися про них більше. Ви здивуєтеся, почувши про деякі з них уперше.

Овочі та зелень

Основа веганського раціону. Свіжі овочі містять велику кількість клітковини, вітамінів та антиоксидантів. Корисні властивості деяких овочевих продуктів у приготовленому вигляді діють активніше, а вітаміни краще засвоюються організмом. Додайте овочі до будь-якої готової страви, підвищивши її корисність та насичуваність та урізноманітнивши звичне меню.

Качанна капуста увійшла до списку овочів, а листові варіанти шукайте в салатах і зелені. Щоб замовити веганські продукти в магазині Смак Життя - переходьте за посиланням.

Листові овочі та зелень

Особливо багаті на вітаміни темно-зелене листя салатів і зелень: вітамін А, комплекс вітамінів групи B, вітаміни C і K, залізо, калій, кальцій, магній і Омега-3.

Злаки та крупи

Вегани і веганки вживають у їжу будь-які крупи та цільнозернові. Відмінне джерело для довгого насичення організму та поєднання з бобовими для отримання повного спектру амінокислот. Вибирайте цілісні зерна, а не швидкозаварні аналоги каш.

Крім вживання самих злаків, з них виробляють велику кількість круп і готових продуктів. Деякі з них представлені у крупах та продуктів із цільних злаків.

Крупи та продукти з цілісних злаків

Всі вищезгадані злаки та продукти з них, зазначені нижче, успішно використовуються як у випічці (крупи та борошно), так і в готових продуктах. Чим цілішим залишається зерно при обробці (борошно грубого помелу, тверді сорти пшениці), тим більше користі воно «запечатує».

Горіхи та насіння

Максимальний комплекс амінокислот та жирних кислот Омега-3 та Омега-6 зібраний саме в горіхах та насінні. Горіхи відмінно підійдуть для перекушування, завдяки високій калорійності для насичення достатньо лише однієї жменьки. А насіння чудово доповнять салати, супи та гарячі страви. Не забувайте додавати горішки та насіння у випічку, виходить дуже смачно!

Фрукти і ягоди

Рекомендується з'їдати 400-500г фруктів щодня. Це приблизно 5 плодів або жменей ягід по 80-100г. Список ягід шукайте нижче.

  1. Ягоди
  2. Сухофрукти

Можна знайти «суху версію» практично будь-якого фрукта чи ягоди. Сушені манго, персики (не плутати з абрикосом), цукати з дині, ананаса і навіть кавунових кірок! Сухофрукти не містять зайвої вологи, тому концентрація вітамінів у них набагато вища. Але також вища кількість цукру. Я не рекомендую захоплюватися поїданням сухофруктів, але нагадую: вони чудово замінюють солодке до чаю (наприклад, королівські фініки).

Альтернативи молочних продуктів

Щодня ринок альтернативної молочки зростає та розвивається. Сьогодні без проблем можна купити молоко, вершки, йогурт чи сметану. Готове молоко можна знайти у великих виробників або зробити самостійно з будь-якого горіха чи насіння.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.