Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

З чого починається ремонт?

Іноді люди, які вирішили капітально оновити як зовнішній вигляд свого житла, так і його внутрішній утримання, не зовсім розуміють, з чого розпочати ремонт у старій квартирі. За що братися насамперед, адже робіт «вище даху» за всіма напрямками?

Тут, як і багатьох інших випадках, без складання докладного плану не обійтися. Водночас слід розрахувати майбутні витрати та закупити необхідні для перших етапів ремонту інструменти та матеріали. І лише після цього почати діяти, дотримуючись певної послідовності ремонту квартир Львів.

Продумування майбутнього дизайну квартири

Отже, з чого розпочати ремонт квартири? Насамперед добре все обміркуйте: в якому стилі ви хочете оформити своє житло, як розставте меблі, які стіни будуть глухими, а в яких місцях з'явиться умовний поділ простору на функціональні зони. Бажано зафіксувати все на папері або скласти таблицю в електронному вигляді. Згадайте, які ідеї ви мріяли раніше реалізувати, і зробіть це зараз. Наприклад, це може бути перепланування, система теплої підлоги та ін.

Подумайте, що ви точно хочете залишити і не перероблятимете, часто саме такі моменти є принципово важливими. Наприклад, вам подобається широке підвіконня на кухні, і ви плануєте влаштувати тут зону відпочинку - тоді потрібно буде міняти кухонний гарнітур. Запишіть по пунктах всі ці подробиці, прикиньте, чи є можливості їх реалізації.

Складання плану робіт

Випишіть усі майбутні роботи. Поруч зробіть колонку (або окремий список) і в ній помічайте, які матеріали доведеться купити (і за скільки), скільки потрібно буде заплатити майстрам.

Якщо суми виходять більше запланованих, подивіться, що можна вилучити зі списку, а що однозначно залишиться. Наприклад, заміна дешевого лінолеуму, що зносився, — процес трудомісткий, тому краще заощадити на шпалерах, їх згодом переклеїти набагато простіше.

Звичайно, бюджет слід узгоджувати з майстрами, які у вас працюватимуть, тобто дизайнерами, архітекторами, будівельниками. Вони підкажуть, чи потрібно міняти комунікації, стяжку, допоможуть розробити кошторис, а він вам знадобиться, навіть якщо ви плануєте все робити самі. Зрозуміло, за такі послуги теж треба платити, і краще не намагатися заощадити, щоб потім несподівано не з'явилися непередбачені витрати.
Починаючи ремонт у квартирі, діяти потрібно поетапно.

Ліквідація старого покриття

Якщо ви плануєте продовжувати жити у квартирі під час ремонту, то оздоблюйте поступово кімнату за кімнатою. Почніть з місць, де буде більше бруду, тобто з санвузла та кухні. Перед початком робіт приміщення потрібно звільнити.

Старі покриття (шпалери, плитку, фарбування, побілку) видаляєте до бетонної плити або цегли. Якщо міцна штукатурка, її можна залишити. Ломите зайві перегородки, розширюєте прорізи (якщо робите перепланування).

Установка нових перегородок та вхідних дверей

Нові перегородки потрібно поставити до того, як робити стяжку підлоги. Але це якщо вони будуть із важкого матеріалу. Стіни з гіпсокартону або легких сибітових блоків, навпаки, ставлять вже поверх нової бетонної підлоги.

Вхідні двері краще вибирати металеву з покращеною звукоізоляцією та двоконтурним ущільненням. Їх можна поставити будь-якої миті, неважливо, готова вже стяжка підлоги чи ні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.