Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати готель у Туреччині?

Різноманітності готелів на території Туреччини можуть позаздрити багато курортних країн. Для туристів – сотні варіантів для проживання: бюджетних та «преміум» класу, серед галасливих вулиць та на околиці, різних за розміром та кількістю запропонованих послуг. Причому система привласнення зірок туркомплексам тут дещо відрізняється від європейських стандартів, тому питання: «як вибрати хороший готель у Туреччині» буде актуальним і для мандрівників, і тих, хто вперше збирається за кордон. Розповідаємо, на що варто звертати увагу насамперед під час підбору житла для першокласних канікул у східній країні.

До речі, якщо ви шукаєте хороший варіант готелю в Туреччині, то радимо перейти за посиланням https://www.putevka.ua/tours/hotel/turkey/76035 вже зараз.

Що варто знати про готелі в Туреччині?

Перше, що потрібно знати про турецькі готелі - своєрідне присвоєння категорії. Скільки зірок має отримати той чи інший готель тут вирішує місцевий уряд, і критерії оцінки можуть суттєво відрізнятись від європейських стандартів. Тому якщо ви збираєтеся відвідати країну вперше, проконсультуйтеся з тревел-менеджером: іноді нова «трійка» виявляється навіть кращою за стару «п'ятірку», або чотиризірковий варіант мало в чому поступається готелю, який має 5 зірок.

Зверніть увагу і ще на одну класифікацію. На морських курортах зустрічаються готелі пляжного та міського типів. Перші можуть розташовуватися як біля самого моря, так і на другій береговій лінії, але обов'язково мають велику територію, ресторани, бари, басейни й сервіс All Inclusive. Готелі на центральних вулицях міста зазвичай складаються лише з будівлі, а басейн обладнують у приміщенні або на даху. У таких готелях, крім концепції «все включено», часто пропонується система BB або HB (один або два прийоми їжі), власна ділянка на пляжі радше рідкість, і якщо є, то за параметрами не більше 50 метрів.

Питання «як вибрати готель у Туреччині для відпочинку» популярне і взимку, коли в розпалі гірськолижний сезон. Любителі лиж та сноуборду також можуть розраховувати на систему All Inclusive, вечірню анімацію, SPA-процедури, проте замість відстані до пляжу, в даному випадку важливо враховувати віддаленість комплексу до підіймачів та наявність скі-пасу у путівці. Іноді пропускний квиток оплачується окремо. До речі, знайти відповідний готель ви можете, перейшовши на сайт https://putevka.ua, не гаючи часу.

На що звернути увагу при доборі готелю?

Критерії того, як правильно вибрати готель у Туреччині, звичайно ж, справа індивідуальна, проте деякі моменти варто враховувати всім туристам:

  1. Відстань, причому не лише до моря чи гірськолижних трас. Деякі готелі розташовані за 2-3 години їзди від аеропорту, що може бути незручно туристам з малюками та літнім людям.
  2. Сімейний комплекс або Adults only. У першому випадку інфраструктура та послуги адаптовані для відпочиваючих з дітьми, у другому - розміщення доступне мандрівникам старше 16 або 18 років.
  3. Тип узбережжя. На турецьких курортах є галькові, піщані та навіть платформні пляжі. Перед тим, як вибрати готель для відпочинку з дітьми в Туреччині, уточніть, який захід у море — пологий з широким мілководдям або відразу на глибину, піщане дно, або ж усипане камінням, чи потрібне спеціальне взуття для купання та інше.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.